пʼятниця, 30 листопада 2012 09:24

У Росії займуться розробкою чемпіонату СНД

У Росії займуться розробкою чемпіонату СНД
Сергій Прядкін займеться розробкою проекту чемпіонату СНД ФОТО: ria.ru

Президент Російської футбольної прем'єр-ліги (РФПЛ) Сергій Прядкін заявив, що організація займеться розробкою проекту чемпіонату СНД. Про це повідомляє офіційний сайт РФПЛ.

Прядкін розповів, що до нього звернулися провідні російські клуби з проханням опрацювати можливість проведення першості СНД під егідою РФПЛ. Прядкін зазначив, що вважає цю затію "правильною і цікавою".

Головним ініціатором спільної першості на території колишнього СРСР вважається патрон пітерського "Зеніту" Олексій Міллер. Глава "Газпрому" висловив незгоду з рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) РФС, покарати "Зеніт" за перерваний матч чемпіонату Росії з московським "Динамо".

Гра між "Зенітом" і "Динамо" була зупинена через потрапляння петарди в голкіпера біло-блакитних Антона Шуніна. КДК присудив пітерцям технічну поразку, оштрафував і присудив провести два домашні матчі без глядачів.

Міллер пригрозив тим, що "Зеніт" зніметься з чемпіонату Росії, запропонувавши також проводити чемпіонат СНД. ЗМІ писали, що чемпіони Росії на знак протесту можуть перебратися в Севастополь.

З підтримкою ідеї проведення чемпіонату СНД виступили махачкалинський "Анжі", московський ЦСКА, київське "Динамо", білоруський БАТЕ, Федерація футболу Вірменії.

Видання "Газета.Ru" відзначає, що виступивши з ідеєю першості СНД, деякі російські клуби почали боротьбу з президентом РФС Миколою Толстих. "Сформована ситуація свідчить про те, що ряд клубів не проти вийти з-під юрисдикції РФС, не бажаючи миритися з нав'язаним їм "зверху", як вони вважають, президенством Миколи Толстих", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «У Росії займуться розробкою чемпіонату СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути