середа, 14 квітня 2010 10:23

У "Шахтаря" забрали Кубок УЄФА

У "Шахтаря" забрали Кубок УЄФА

13 квітня вільне ганзейське місто Гамбург приймало керівництво УЄФА з приємного й престижного приводу. Менше ніж через місяць тут пройде фінал Ліги Європи, а зараз настав ритуальний момент передачі власне трофею - Кубка УЄФА. Звичайно, повертав його останній володар - донецький "Шахтар".

Слово надали Мірчі Луческу. Він сказав наступне:

- Фінал в Туреччині я ніколи не забуду. Саме такі моменти допомагають нам вірити в себе, свої сили і примушують рухатися вперед. Ми заслужили перемогу. І ці почуття хотілося б переживати знову і знову.

Жадсон нагадав про те, наскільки важливою була перемога в півфіналі над київським "Динамо", і про те, яким сюрпризом для всіх став виграш "Шахтаря" в Стамбулі в матчі проти "Вердера". Жадсон скромно пішов від теми, що саме він був героєм того пам"ятного вечора, сказавши, що заслуга може бути тільки командного.

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін згадував про те, як Донецьк зустрічав своїх улюбленців з Кубком УЄФА. І пообіцяв, що клуб зробить все, щоб ще доставити своїм фанатам таку радість.

Ведучий церемонії постарався внести неабияку частку місцевого гамбурзького патріотизму. Навіть не стільки міського, скільки клубного. Гамбург він назвав "майже що молитвою". А з приводу перемоги "Шахтаря" над "Вердером" зробив таке зауваження: "Ми не дуже засмутилися. Між Гамбургом і бременським клубом така дружба, яка була між СРСР і США 30 років тому".

За матеріалами ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «У "Шахтаря" забрали Кубок УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути