Ексклюзиви
субота, 06 серпня 2011 16:47

У Польщі заборонили продаж пива під час Євро-2012

У Польщі заборонили продаж пива під час Євро-2012

У п'ятницю, 5 серпня 2011-го, Сенат Польщі проголосував проти поправки до Закону про безпеку на масових заходах, якою дозволявся продаж низько алкогольних напитків на футбольних матчах , в тому числі під час матчів Євро-2012.

Минулого тижня цю поправку прийняв польський парламент. Проте Сенат забракував продаж на аренах "легкого" пива.  Найбільшу полеміку під час дискусії викликало питання про можливість розповсюдження на стадіонах напоїв, що містять до 3,5% алкоголю, в тому числі під час футбольних матчів. Іншим спірним питанням стало забезпечення запровадження так званих пришвидшених слухань на стадіоні, з використанням відеоконференцій.

Сенатор політичного блоку "Право і справедливість" Пітер Калета напередодні голосування звернувся до зали із запитанням:  якщо сьогодні буде дозволено продавати алкоголь на стадіонах, як ми будемо запобігати продажу наркотиків у школах?

За повну відміну алкоголю під час масових заходів проголосувало 53 сенатори , 36 – проти. Таким чином на Євро і після Євро на масових заходах, у тому числі футбольних стадіонів, буде діяти повна заборона на продаж, зберігання і вживання алкоголю.

Загалом  було внесено 11 поправок в законодавство щодо безпеки під час масових заходів, повідомляє Польська агенція преси.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі заборонили продаж пива під час Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути