Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 08:57

У Пекіні Україна завоює 23 медалі

Аудиторська корпорація PricewaterhouseСoopers опублікувала прогноз виступу різних країн на майбутніх літніх Олімпійських іграх. На їхню думку, в Пекіні збірна Китаю набере в командному заліку 88 медалей, збірна США - 87 медалей, Росії - 79 медалей. Україна займе 12-е місце з 23 медалями. Подібні оціночні дослідження PricewaterhouseСoopers регулярно проводить з 2000 року.

У даному випадку експерти компанії не ставили собі за мету точно оцінити якість виступу спортсменів певної країни на Олімпіаді в Пекіні. Визначений рівень, по якому можна судити про потенційні здібності спортсменів тієї чи іншої держави, підкреслив глава департаменту макроекономіки PwC Джон Хоксуорт. За його словами, враховувалися такі показники, як чисельність населення, темпи економічного зростання, мотивація спортсменів, історичні і політичні чинники. Всі вони грають свою роль, але не є гарантією перемоги, відзначає Хоксуорт. Наприклад, збірна порівняно невеликій Австралії завоювала в Афінах 49 нагород і традиційно виступає на Іграх краще, ніж Індія (лише одна медаль в Афінах).

- В Індії всі "схиблені" на крикеті, але не на Олімпіадах, - пояснив експерт.

За його оцінкою, політичні і економічні чинники на 90 відсотків визначають шанси команди перемогти в боротьбі за олімпійські нагороди.

- 10 відсотків відносяться до індивідуального генія або інших чинників, які не піддаються науковому поясненню, - додав Хоксуорт.

На Олімпіаді в Афінах команда України отримала якраз 23 медалі.

"СЕГОДНЯ"

Зараз ви читаєте новину «У Пекіні Україна завоює 23 медалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути