середа, 30 червня 2021 12:58

У матчі зі Швецією Довбик побив рекорд триразового володаря "Золотого м'яча"
6

Форвард збірної України Артем Довбик у матчі зі Швецією в 1/8 фіналу Євро-2020 побив рекорд французького футболіста Мішеля Платіні, забивши вирішальний гол.

На 120-й хв. 37 с. Довбик забив найпізніший переможний гол в історії чемпіонатів Європи, повідомляє статистичний ресурс Opta у Twitter.

"Раніше результат належав Платіні, який голом на 118-й хвилині 53-й секунді матчу з Португалією приніс Франції перемогу в півфіналі Євро-1984. Команди зіграли з рахунком 3:2", - ідеться в повідомленні.

Гол Довбика став також другим найпізнішим в історії чемпіонатів Європи. Перший на Євро-2008 забив Семіх Шентюрк на 121-й хв. у матчі з Хорватією, перевівши гру в серію пенальті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський провокатор заявився на матч України з триколором і радянськими символами. Чим усе закінчилося

Фото: Opta

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи продовжить участь у Євро травмований Бесєдін

Платіні є триразовим володарем "Золотого м'яча", який вигравав найпрестижнішу нагороду світового футболу 1983-го, 1984-го та 1985 року.

У 1/4 фіналу Євро-2020 збірна України зіграє проти Англії. Матч відбудеться в Римі 3 липня. Початок гри о 22:00. В інших 1/4 фіналу між собою зіграють: Бельгія – Італія, Данія – Чехія, Швейцарія – Іспанія.

Зараз ви читаєте новину «У матчі зі Швецією Довбик побив рекорд триразового володаря "Золотого м'яча"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути