понеділок, 22 жовтня 2012 14:27

"У матчі з "Челсі" мене турбують очки, а не видовищність" - Луческу

"У матчі з "Челсі" мене турбують очки, а не видовищність" - Луческу
Мірча Луческу одягнув піджак з поваги до дівчат ФОТО: shakhtar.com

Наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментували майбутній поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів проти "Челсі".

Що у нас на базі? - перше запитання наставнику адресує прес-аташе "гірників" Руслан Мармазов.

"Ні, ти не можеш, хай журналісти запитують", - жартує Луческу. Містер прийшов на прес-конференцію у чудовому гуморі.

Як завтра має зіграти "Шахтар", щоб не вийшло так, що "йшли в атаку, а потрапили в полон"?

"Завтра мене не дуже хвилює видовищність, мене більше турбують три очки. Вперше зачас мого перебування у "Шахтарі" ми граємо з чемпіоном Європи. Для наших вболівальників це гордість приймати діючого переможця Ліги чемпіонв. Для нашого клубу — це велика радість та задоволення. Якби ми грали з "Челсі" товариський матч, а не офіційний поєдинок, то нам би довелося заплатити мільйон чи півтори. Якщо виходити з цього, то "Шахтар" тільки виграє від цього у всіх аспектах. Якщо ми завтра доб'ємося позитивного результату, чого всі прагнуть, то це буде чудово."

Чи всі здорові?

"Так" (сміх у залі і оплески)

Цього сезону "Челсі" демонструє дуже якісну гру і останній матч прем'єр-ліги з "Тоттенхемом" це підтвердив. Як ви оцінюєте силу суперника?

"Ми не "Тоттенхем". Наша команда вище рівнем, особливо це стосується майстерності наших гравців та організація гри. Ми переважаємо "Тоттенхем" саме у цих компонентах."

Яка головна відмінність між "Ювернтусом" та "Челсі".

"У них зовсім різна манера гри. Зараз "Челсі" сформований з двох груп. Перша — потужні, високі гравці, які добре грають на другому поверсі, вміло діють в єдиноборствах. Через високий зріст, ці футболісти є трохи неповороткими. В іншій групі виступають швидкі і вибухові гравці - це Рамірес, Мата, Азар і Торрес. Команда показує швидкісний футбол. Зовсім інша манера гри в "Ювентуса". Там кожен гравець доповнює один одного. Команда намагається використати слабкі сторони суперника. Зараз "Челсі" більш комбінаційна команда, ніж "Ювентус".

Теперішнє "Челсі" - це вже не така команда, яка виграла минулого року Лігу чемпіонів. Минулого року вони демонстрували не дуже видовищний футбол, більше захищалися, чекали на кутовий. Зараз у команді зовсім інші гравці, які адаптовані до комбінаційного футболу. Завтра ми чекаємо на атакуюче "Челсі". Хотілося, щоб наша команда завтра себе показала, зіграла тактично грамотно. Ця гра буде дуже високого рівня."

Ді Маттео сказав в інтерв'ю, що дуже хотів бачити Вілліана у "Челсі" передпочатком сезону. Наскільки він був близьким до Лондона? Якими ще гравцями "сині" цікавилися останні кілька сезонів?

"Вілліан був дуже далеко від "Челсі". Клуб не наблизився до наших претензій. Воним пропонували нам суму, яку ми самі за нього заплатили. Мені б дуже хотілося щоб Вілліан показав їм завтра, що вони зробили дуже велику помилку. Коли "Челсі" очолював Анчелотті, то клуб цікавився Срною. Хочеться, щоб після завтрашнього матчу команда зацікавилась всіма нашими гравцями."

А які футболісти "Челсі" цікаві "Шахтареві"?

"Думаєте хтось хотів би змінити Лондон на Донецьк?"

За регламентом не обов'язково приходити на передмачтеву прес-конференцію у класичному костюмі. Більшість тренерів одягають тренувальний варіант.

"Я роблю це з поваги до дівчат, які знаходяться у залі (сміх і оплески у залі). Напевне, їм приємніше бачити мене у костюмі і сорочці, ніж у спортивному."

"Шахтареві" буде легше грати з теперішнім "Челсі", ніж з минулорічним?

"Наберіться терпіння. Я зможу точніше відповісти на це запитання завтра після матчу".

"Шахтар" вже досяг такого рівня, щоб перемагати такі команди як "Челсі"?

"Так. Ми знаходимося на такому рівні, який дозволяє нам це робити".

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Челсі" пройде у вівторок, 23 жовтня на "Донбас Арені". Пряма трансляція на телеканалі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"У матчі з "Челсі" мене турбують очки, а не видовищність" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути