понеділок, 07 квітня 2008 14:05

У Лондоні Олімпійський вогонь намагалися потушити з вогнегасника

Борці за звільнення Тибету влаштували цілу серію нападів на кортеж Олімпійського вогню, який мандрую п"ятьма континентами з Греції в столицю Ігор-2008 Пекін, в день його пронесення по британській столиці. Щонайменше 35 чоловік були затримані в Лондоні в ході сутичок поліцейськими.

Сутички поліції з демонстрантами почалися відразу після старту естафети біля стадіону Уемблі. Троє представників протибетських організацій спробували перехопити запалений на арені факел перед внесенням його до двоповерхового автобуса. Ще один маніфестант, який переодягнувся в поліцейську уніформу, здійснив спробу погасити олімпійський вогонь з вогнегасника.

Потім одному з маніфестантів при наближенні вогню до центру міста вдалося майже впритул підібратися до факела і схопити його. Проте вирвати олімпійську святиню з рук телеведучої ВВС Конні Хук не вдалося - поліція повалила нападника на асфальт і скрутила йому руки.

Декілька чоловік були затримані біля офіційної резиденції прем"єр-міністра Великобританії Гордона Брауна на Даунінг-стріт. На територію резиденції, що ретельно охороняється, факел внесла олімпійська чемпіонка Денніс Льюіс. Сам прем"єр опинився під вогнем критики, оскільки вирішив привітати Олімпійський вогонь біля своєї резиденції і відмовився від ідеї бойкоту пекінських Ігор.

Охороняючі факелоносців представники країни-організатора в синьо-блакитних спортивних костюмах, а також британські охоронці порядку постійно міняли тактику. Поліцейські відмовилися від велосипедів і мотоциклів і слідували щільним кільцем навколо факела разом з представниками Китаю. Перед в"їздом до лондонського Сіті, де зібралися сотні маніфестантів, було ухвалено рішення відмовитися від несення вогню по вулицях і везти його на двоповерховому автобусі під охороною декількох автомашин. Потім, коли ситуація розрядилася, його знов понесли вулицями.

В понеділок естафета Олімпійського вогню прибула до Парижа.

СПОРТ Главред

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні Олімпійський вогонь намагалися потушити з вогнегасника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути