неділя, 28 травня 2017 12:37

"У Фонсеки виникає синдром Луческу" - експерт

"У Фонсеки виникає синдром Луческу" - експерт
Паулу Фонсека розкритикував роботу Олександра Дердо в матчі "Шахтар" - "Динамо" (2:3)

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар розкритикував наставника донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека за поведінку під час матчу 31-го туру чемпіонату України з "Динамо".

"Під час післяматчевих інтерв'ю Фонсека багато говорив про арбітраж. Не тільки в контексті цього поєдинку, а в цілому. Мовляв, протягом чемпіонату арбітри не з повагою ставилися до "Шахтаря". Це виникає сидром Луческу. Румун також багато говорив про суддівство, хоча арбітри і тоді, і зараз помилялися і помиляються в обидва боки.

Фонсека розповідав про суддівство Дердо тільки з акцентом на помилки проти "Шахтаря". Це говорить про необ'єктивність тренера. Я не кажу, що він не розуміє суддівства, я говорю, що він говорить тільки про помилки проти своєї команди. А про те, що іноді судді допомагають "Шахтареві" помилками в його користь, Фонсека мовчить. У цій ситуації Паулу був би об'єктивним, якби сказав, що кваліфікація суддів - не рівня ігор "Шахтаря" і "Динамо". Це було б справедливо", - сказав Ступар в інтерв'ю сайту UA-Футбол.

Після поразки від "Динамо" в Харкові з рахунком 2:3 Фонсека жорстко розкритикував роботу українських арбітрів.

"Не тільки дві команди повинні поважати гру. Є ще третя, яка ні в якому разі не повинна поступатися в цьому відношенні. Те, що сталося сьогодні - це те, що відбувалося протягом усього сезону. З однією лише різницею: тоді ми були дуже сильні, через що не виходило нас обікрасти. Але якби не були?

Я абсолютно впевнений: була ще третя команда, яка воліла, щоб вигравало "Динамо", а не "Шахтар". Я не хочу бути фаворитом. Я хотів би після закінчення будь-якого матчу говорити: арбітри провели чудову роботу. Однак є одна річ, яка вже дуже помітна. Коли щось не цілком зрозуміло і є якісь сумніви, вони ніколи не на користь "Шахтаря" - завжди проти нас.

Обидва суперники показали хоробрість. Необхідно, щоб у суддів вона теж була. Сьогодні ж бригаді арбітрів не вистачило хоробрості, яка так потрібна. Повторюся, я майже ніколи не говорю про суддівство - в Україні є багато дійсно хороших арбітрів. Просто потрібно перестати помилятися завжди в один бік", - сказав Фонсека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонсека подарував квіти арбітру

"Шахтар" в цьому сезоні виграв чемпіонат України і взяв національний Кубок.

Зараз ви читаєте новину «"У Фонсеки виникає синдром Луческу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути