неділя, 23 березня 2008 11:33

У фіналі Індіан-Веллсу зіграють Фіш і Джоковіч

У фіналі Індіан-Веллсу зіграють Фіш і Джоковіч
Найсильніший тенісист світу швейцарець Роже Федерер не зміг пробитися у фінал турніру серії "Мастерс", який проходить в американському Індіан-Веллсі. У півфіналі він поступився 98-й ракетці світу американцю Мерді Фішу з рахунком 3:6, 2:6. У іншому півфіналі серб Новак Джоковіч з тим же рахунком обіграв іспанця Рафаеля Надаля.

У матчі проти Фіша Федерер лише одного разу мав можливість зробити брейк на подачі суперника, але втратив її. Американець же тричі брав гейми на подачі швейцарця. Перший брейк він зробив в другому геймі першого сету, і цієї переваги вистачило для перемоги в партії. У другому сеті Фіш брав подачі Федерера в першому і п"ятому геймах. За рахунку 1:5 швейцарець на своїй подачі відіграв два матч-боли і виграв гейм, проте на своїй подачі Фіш завершив матч на свою користь.

"Почуваю себе прекрасно. Я не зміг би придумати кращого розвитку зустрічі і її результату. Звичайно, сьогодні був не день Роджера, але сподіваюся, я цьому теж посприяв", - прокоментував Фіш результат матчу.

"У мене величезна перевага в особистих зустрічах над Фішем, і мені завжди вдавалося тримати під контролем гру проти нього. Але сьогодні все склалося інакше. Він підійшов до матчу у прекрасній формі. У нього все виходило, і що особливо прикро, я ніяк не міг справитися з його другою подачею", - заявив перша ракетка світу.

Таким чином, з початку нинішнього сезону Федерер не виграв жодного титулу. Це найдовша безвиграшна серія швейцарця з 2000 року. Цікаво, що в попередніх п"яти зустрічах проти найсильнішого тенісиста світу Мерді Фіш зазнав п"яти поразок, вигравши всього лише один гейм.

Новаку Джоковічу знадобилося всього на 24 хвилини більше, ніж Фішу, щоб довести свою перевагу над торішнім переможцем турніру Рафаелем Надалем. Серб повністю контролював хід зустрічі і взяв у іспанця переконливий реванш за поразку в торішньому фіналі.

"Я зіграв дуже добре і розумно. Думаю, я також переграв суперника тактично. Мені потрібно було бути агресивним, тримати хід гри в своїх руках і не помилятися на своїй подачі. Мені це вдалося, чому я безумовно радий", - заявив третя ракетка світу Джоковіч.

Надаль же причиною своєї поразки назвав втому: "Я провів кілька дуже важких матчів в минулих раундах. Потрібно бути готовим на 100 відсотків, а Джоковіч без сумніву провів менше годин на корті на цьому тижні, ніж я. Сьогодні він грав краще. Я не зміг показати свого кращого тенісу. Припустився більшої кількості помилок, ніж зазвичай. Швидше за все це через втому. Більше мені нічого додати".

Фінальний поєдинок між Джоковічем і Фішем відбудеться в ніч з 23 на 24 березня, після закінчення вирішального матчу в жіночому турнірі, в якому росіянка Світлана Кузнєцова зіграє з сербкою Аною Івановіч.

Pacific Life Open, Індіан-Веллс, США

Призовий фонд - 3 589 000 доларів

1/2 фіналу

Марді Фіш (США) - Роджер Федерер (Швейцарія, 1) - 6:3, 6:2

Новак Джоковіч (Сербія, 3) - Рафаель Надаль (Іспанія, 2) - 6:3, 6:2

За матеріалами: Lenta.Ru, Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «У фіналі Індіан-Веллсу зіграють Фіш і Джоковіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути