Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2012 18:18

У ФФУ хочуть заборонити ходити на футбол націонал-соціалістам і расистам

У ФФУ хочуть заборонити ходити на футбол націонал-соціалістам і расистам
Фото: ultras.org.ua

Фахівці Федерації футболу України за ініціативою УЄФА пропонують внести поправки в статті 173 і 195 Кодексу про адміністративні правопорушення, щоб при повторному інциденті уболівальникам могли заборонити відвідувати матчі.

Про це йшлося у ході робочої зустрічі комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань федерації футболу з представниками Департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ.

"До категорії порушників потраплять уболівальники, які братимуть участь у масових бійках на стадіонах, використовувати матеріали расистського, ксенофобного, вкрай правого, національно-соціалістичного характеру, прапорів і банерів з расистськими, сексистськими, провокаційними або образливими повідомленнями, або зображеннями", - йдеться в повідомленні.

Крім того, штраф і подальшу заборону на відвідування матчів також буде чекати на тих уболівальників, яких викриють у зберіганні та використанні піротехнічних засобів на стадіонах.

Поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення також торкнуться несанкціонованого проникнення вболівальників в ігрову зону, зловживання лазерними пристроями (лазерними указками), пейнтбольними знаряддями, які можуть завдати шкоди здоров'ю.

На закінчення представники ФФУ та МВС домовилися про співробітництво та обмін інформацією для створення національної бази проблемних футбольних вболівальників.

Зараз ви читаєте новину «У ФФУ хочуть заборонити ходити на футбол націонал-соціалістам і расистам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути