середа, 06 березня 2013 10:27

У ФФУ готові проводити об'єднаний чемпіонат з Росією

У ФФУ готові проводити об'єднаний чемпіонат з Росією
Попов: "Ми готові грати з Росією, але з дозволу ФІФА та УЄФА". Фото: ffu.org.ua

Перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов підкреслив, що країна готова брати участь в об'єднаному чемпіонаті, але тільки після того, як будуть отримані відповідні дозволи від ФІФА та УЄФА.

Нагадаємо, що напередодні на засіданні загальних зборів РФПЛ було схвалено створення організаційного комітету Об'єднаної футбольної ліги.

"Наші російські друзі, ініціатори об'єднаного чемпіонату, впевнені, що такий турнір сприятиме якісному розвитку українського футболу. Тож ми готові в цьому брати участь, але в зв'язку з тим, що ніякі міждержавні об'єднання неможливі без дозволу ФІФА та УЄФА, приступимо до переговорного процесу тільки після того, як отримаємо відповідні рішення цих міжнародних організацій", - цитує Попова ІА REGNUM.

Минулого місяця відбулося засідання оргкомітету Об'єднаного чемпіонату Росії і України, на якому були оголошені подробиці проекту. Планується, що вперше чемпіонат пройде в сезоні-2014/15, в ньому візьмуть участь 18 команд - по 9 найсильніших команд від Росії та України.

Бюджет об'єднаної футбольної ліги складе 1 мільярд доларів. По 5% з бюджету щорічно будуть відраховуватися до РФС і Федерації футболу України (ФФУ). 10% суми буде виділено на чемпіонат першого дивізіону. Бюджет вищого дивізіону складе $ 800 млн. За участь у чемпіонаті кожна команда отримає $ 22 млн. За кожну перемогу $ 370 тисяч, за нічию - 120 тисяч доларів.

Відзначимо, що головний керуючий орган світового футболу в особі ФІФА категорично відкидає ідею проведення об'єднаного чемпіонату, адже, на думку президента міжнародної федерації Йозефа Блаттера, вона суперечить принципам цієї організації. Європейський союз (УЄФА), навпаки, не заперечує проти її створення.

Зараз ви читаєте новину «У ФФУ готові проводити об'єднаний чемпіонат з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути