пʼятниця, 01 березня 2013 12:49

"У Газзаєва не той авторитет, щоб схилити українців до чемпіонату з Росією" - Безсонов

"У Газзаєва не той авторитет, щоб схилити українців до чемпіонату з Росією" - Безсонов
Безсонов не вірить, що Блохін з Заваровим перевелися. Фото: football.ua

Колишній захисник київського "Динамо" і збірної СРСР Володимир Безсонов у інтерв'ю Rusfootball.info висловив своє ставлення до проекту об'єднаного чемпіонату Росії та України. Зокрема Володимир Васильович сказав про...

Про нереальність втілення ідеї турніру

Навіть не можу уявити це. Потрібно все розламати і в Україні, і в Росії, і на цьому місці створити щось нове. Це приблизно, як розформувати УЄФА і Азіатську конфедерацію футболу, і замість них зробити футбольний Євразійський союз. Ні РФС, ні ФФУ, а якийсь гібрид.

Що з цього зробити і як? Я відповіді на питання не знайшов. Де національні та юнацькі збірні будуть базуватися? Де судді призначатимуться? Може ще збірні Росії та України об'єднаємо? А за яким принципом будуть на перший сезон відбиратися команди в вищий дивізіон? Візьмемо по 9 перших команд від країни? А це буде справедливо? У нас, наприклад, "Карпати" то в Лізі Європи грають з "Боруссією" та ПСЖ, то за виживання в чемпіонаті України борються. І що, їх доля повинна залежати від того, чи пощастить їм у момент початку чемпіонату СНД опинитися в верхній частині таблиці? І так само з іншими клубами, тому що жоден з них не може демонструвати стабільні результати - це просто природа футболу і спорту взагалі, інакше б турнірну таблицю можна було розписувати перед початком сезону одну і ту ж.

В результаті, "Карпати" перед початком чемпіонату СНД в силу об'єктивного спаду можуть опинитися внизу таблиці, і що далі? "Іллічівець" піде нагору?

Про бюджет чемпіонату

Припустимо, хтось із низів з маленьким бюджетом може мати економічну зацікавленість. Але у тих самих київського "Динамо", "Шахтаря", "Дніпра", "Металіста" бюджет вищий. Для них ці 20 мільйонів грають якусь роль? Ну да, частину бюджету відіб'ють, але при цьому будуть збільшені витрати на перельоти, знизиться ймовірність доходів від Ліги чемпіонів, куди буде потрапити складніше, ніж зараз. Нарешті, при більш високій конкуренції на трансфери значно збільшаться витрати. І я тільки малу частину фінансових втрат назвав. Ви впевнені, що цей призовий фонд їх компенсує? Я не впевнений.

Про Валерія Газзаєва

Я б не сказав, що він має достатньо високий авторитет в Україні. Як фахівець він заробив в Росії велике ім'я, вигравши купу титулів з ЦСКА, включаючи Кубок УЄФА, але в нашому чемпіонаті він нічого не добився з київським "Динамо". Спілкувався з багатьма вболівальниками клубу, які не в захваті від його роботи з командою. Тому я б не сказав, що він та фігура, яка має достатній авторитет в очах громадськості, щоб схилити українців на бік цього проекту. На цю роль Газзаєв не кращий кандидат.

Про Вілліана

Безхарактерний гравець. Уміє показувати свій найкращий футбол тільки в умовах, коли, що називається, "пре". Як тільки зустрічає щільну опіку, морально здувається. Куплений на його місце у "Металіста" Тайсон буде більш твердий характером... Платити за нього 35 мільйонів! Та ще при наявності Жиркова на цій позиції. Відчуття, що ті, хто давав ці гроші, прилетіли з іншої планети.

Про перспективу появи нових футбольних зірок

Мене ніхто ніколи не переконає, що в Україні перевелися Блохіни, Заварови, Бєланови, а в Росії Черенкови і Гаврилови. Потрібно просто спрямувати свої зусилля в цю площину. Тоді б і гроші зекономили, раз вже сьогодні всі постійно думають про них. А зараз у нас обіцяють результат, але під це діло обов'язково потрібно вибити бюджет. Ні у нас, ні у вас (у Росії - Ред.) люди не хочуть зайнятися рутиною у вигляді пошуку молодих хлопців по своїй провінції, а всі займаються черговим будівництвом комунізму.

Ми упустили період в кінці 90-х - початку 2000-х, коли в Україні і Росії почали вкладати гроші в футбол, але ми, замість того, щоб купувати легіонерів, не змогли зайнятися створенням системи вирощування своїх хлопців і піти по шляху чемпіонатів Голландії та Португалії, які вміють за великі гроші своїх продавати в великі клуби, а на їх місце знаходити нових хлопців, але при цьому той самий "Порту" ще й в єврокубках вдало виступає. Тоді б у нас чемпіонати були сильні на довгій дистанції, а ми ж шляхом покупок Халків та Вілліанів, але ж рано чи пізно гроші на них скінчаться. Почнеться випалена земля, а своїх дітей не буде.

Зараз ви читаєте новину «"У Газзаєва не той авторитет, щоб схилити українців до чемпіонату з Росією" - Безсонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути