четвер, 21 лютого 2013 15:10

"Росія заманює нас у спільний футбольний чемпіонат, бо решта проектів провалилися" - Томенко

"Росія заманює нас у спільний футбольний чемпіонат, бо решта проектів провалилися" - Томенко
Томенко наголосив, що чемпіонат СНД - це ідея антиукраїнська, антифутбольна і антинародна. Фото: nowyny.eu

Депутат від опозиційної "Батьківщини" Микола Томенко вважає антинародною ідею проведення спільного україно-російського футбольного чемпіонату.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Насамперед це ідея антиукраїнська – продовження творення "Русского мира", - говорить він. - Ми добре пам'ятаємо, як нас заманювали проектом Євразійського Союзу, створення спільного телеканалу "Мир", тягнули в Митний союз. Коли зрозуміли, що все провалилося, вирішили створити хоч щось. Вибір упав на спільний футбольний чемпіонат. Для цього навіть не пошкодували мільярд доларів від "Газпрому".

За словами Томенка, якщо, попри пересторогу ФІФА, наша футбольна федерація пристане на російську пропозицію, її треба буде розпустити.

"Узагалі це ідея антифутбольна. У виграші будуть кілька олігархічних кланів. На найвищому рівні гратимуть кілька українських команд. У решти регіонів футбол відімре. Уже зараз значна частина українських регіонів не представлені в Прем'єр-лізі. А після створення об'єднаного чемпіонату їх позбавлять можливості навіть прагнути підвищитися в класі", - переконаний опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ФІФА ніколи не підтримає ідею чемпіонату СНД" - Блаттер

"Ця ідея антиспортивна, бо футбол виокремлюється на фоні решти видів спорту. І держава й інвестори, які вкладають гроші у футбольні школи, часом залишаються ні з чим, оскільки агенти розвозять талановитих футболістів. Уявіть собі, що буде, коли з'явиться чемпіонат із газпромівськими грішми. Наші таланти опиняться у грошовитих російських клубах", - додав Томенко.

На його думку, це ідея антинародна.

"За всіма опитуваннями українські вболівальники проти об'єднаного чемпіонату. Причому противників на порядок більше, ніж прихильників. До мене звертаються численні уболівальники зі скаргами, що не уявляють, як вони зможуть підтримати київське "Динамо" у Дагестані, Чечні чи далекому Томську. Мене тішить позиція міжнародних організацій, які виступили проти ідеї об'єднаного чемпіонату. Однак ідея жеврітиме, поки в Україні будуть люди, що продовжують орієнтуватися на Росію", – зазначив політик.

Нагадаємо, 18 лютого в офісі "Газпрому" у Москві відбулася нарада учасників майбутнього об'єднаного чемпіонату. Серед учасників були представники російських команд. Українські клуби проігнорували запрошення.

Зараз ви читаєте новину «"Росія заманює нас у спільний футбольний чемпіонат, бо решта проектів провалилися" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути