пʼятниця, 25 березня 2011 18:05

"У душі я не боксер" — Володимир Кличко

"У душі я не боксер" — Володимир Кличко

Один з найкращих боксерів у надважкому дивізіоні, чемпіон світу за версіями IBF/IBO і WBO Володимир Кличко, який 25 березня відзначив 35-річчя, зізнався, що в душі він не є боксером.

"У бокс я потрапив лише тому, що цим почав займатися брат - зізнався Володимир. - Найбільше мене приваблювало те, що він міг подорожувати! Ви пам'ятаєте, в СРСР можна було виїжджати за кордон тільки політикам і спортсменам... Але тоді я ще хотів бути лікарем, тому пішов у медичний технікум. А там мені сказали, що для початку доведеться 2 роки попрацювати медбратом, і тільки потім буде підвищення. Така перспектива мене не влаштувала.

На щастя, у мене був бокс, в який без брата я б ніколи не потрапив. Адже Віталій - справжній боєць. Він народився з бійцівськими якостями. Я ж придбав їх тільки тоді, коли пройшов через боксерську школу...

Зізнаюся, у душі я не боксер. Та й цей вид спорту я раніше особливо не любив. Любов прийшла, як не дивно, тільки після того, як я програв два поєдинки за рік - спочатку південноафриканцю Сандерсу, а потім американцеві Брюстеру. Саме після другої поразки я почав завзято працювати. Мені хотілося довести всім: братові, критикам, самому собі, що ті поразки - випадковість.

Загалом, я безмежно вдячний боксу за освіту та школу життя, яку пройшов. Адже мені довелося багато подорожувати, жити в різних країнах, вивчати звичаї, мови...

Я не раз зустрічався з відомими у всьому світі людьми: Клінтоном, Горбачовим, Шварценеггером, Далай-ламою і багатьма іншими. Через спорт я набув якості політика, бізнесмена, філософа, дипломата, актора і навіть адвоката. Але ж на початку кар'єри я думав лише про те, щоб просто стати успішним спортсменом.

Упевнений, життя після спорту повинно бути як мінімум таким же цікавим, як і під час кар'єри боксера. Користуючись тими ресурсами, які у мене є, я зможу бути успішним в будь-яких сферах. Але запевняю вас: в українській політиці в мене ніяких амбіцій точно немає. А щодо всього іншого - подивимося. Поки ж перебуваю у відмінній формі і з боксу йти не збираюся!", - розповів Кличко.

Зараз ви читаєте новину «"У душі я не боксер" — Володимир Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути