понеділок, 06 квітня 2020 19:19

"У дебюті домашньої гри ми просто зім'яли хорватів": Шевченко пригадав скандальний матч 22-річної давнини

"У дебюті домашньої гри ми просто зім'яли хорватів": Шевченко пригадав скандальний матч 22-річної давнини
Андрій Шевченко протягом 15 років був лідером збірної України. Фото: рейтер

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко пригадав матч 22-річної давнини проти збірної Хорватії за право зіграти на Кубку світу.

"У суперники по плейоф жереб визначив хорватів. Мені було дуже прикро, тому що я розумів, що в Загребі ця збірна точно буде атакувати, у нас з'являться зони, і ми зможемо створювати моменти. Так, по суті, і вийшло. Дивився трансляцію матчу по телевізору, хлопці грали добре, просто не вистачило виїзного гола (0:2).

Тоді динамівці Києва були, що називається, на ходу - гра в Хорватії проходила якраз між пам'ятними матчами з "Барселоною" в Лізі чемпіонів. Втім, в матчі-відповіді ми довели, що можемо обігравати хорватів. Звичайно, ця гра в першу чергу згадується грубою помилкою арбітрів, які помилково скасували взяття воріт гостей за рахунку 1: 0. Я добре пам'ятаю, як ми почали цей поєдинок. У перші 30 хвилин ми затисли Хорватію біля воріт, повністю переграли! Уже в самому дебюті я пробив головою, потім вдало зіграв на добиванні після пострілу Юрія Калитвинцева, потім пробив сам, а першим на м'ячі виявився Віталій Косовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кар'єра Ярмоленка зайшла у кут

Але цей гол суддя не зарахував - ось де VAR точно не завадив би (посміхається). Здається, все це відбулося за якихось сім хвилин. Ми пристойно нагнітали обстановку біля воріт збірної Хорватії. Через роки мій партнер по "Мілану" Звонімір Бобан зізнався, що вони були просто в шоці. Знали, що у нас хороша команда, але все одно не очікували такого футболу. Шкода, що цей скасований гол трохи збив динаміку нашої гри, а потім, перед перервою, Ален Бокшич, не без допомоги рикошету, по суті, зняв всі питання щодо результату нашого протистояння" - цитує Шевченка zbirna.com

У стикових матчах за право зіграти на Кубку світу у Франці збірна України поступилася хорватам. У Загребі господарі виявилися сильніші -2:0, а у Києві матч завершився у нічию -1:1. Українці повели у рахунку, забили другий гол, який був скасований головним арбітром матчу.

Зараз ви читаєте новину «"У дебюті домашньої гри ми просто зім'яли хорватів": Шевченко пригадав скандальний матч 22-річної давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути