понеділок, 14 квітня 2008 20:44

У боротьбі за Золоту бутсу Роналду конкурує з валлійським пожежником

Навряд чи щось зможе перешкодити Кріштіану Роналду завоювати Золоту бутсу за підсумками поточного сезону, хоча на цей момент кращим бомбардиром європейських чемпіонатів є нападаючий "Ланеллі" Ріс Гріффітс.

Роналду і Гріффітс відзначилися на вихідних і продовжили свої результативні серії. Португальському вінгеру довелося перебити пенальті у ворота "Арсенала" після того, як його партнери вбігли в штрафний майданчик до удару. Проте Роналду і вдруге переграв Йенса Леманна з точки, забивши свій 28-й м"яч в нинішній прем"єр-лізі. Цей гол допоміг "Манчестер Юнайтед" здобути перемогу з рахунком 2:1 і збільшити власні шанси на золото.

У свою чергу, Гріффітс, який працює пожежником, забив 38-й гол в першості Уельсу. Його м"яч так і залишився єдиним в поєдинку з "Коннас-Кей", мінімальна перемога в якому дозволила "Ланеллі" вперше в історії стати чемпіоном країни. На жаль для Гріффітса, кожен гол приносить йому лише одне очко в суперечці за Золоту бутсу, оскільки першість Уельсу поступається за рівнем провідним європейським лігам. Проте сам форвард перебуває у прекрасному настрої і з нетерпінням чекає дебюту в Лізі чемпіонів УЄФА. "Нажаль, в жеребкуванні ЛЧ не буде екваторіальних команд", - пожартував валлієць.

Друге місце в таблиці займає Клаас-Ян Хунтелаар, який не зміг збільшити свій бомбардирський рахунок через те, що гра "Аякса" з "Гронінгеном" була перенесена. Трохи нижче знаходиться форвард "Баварії" Лука Тоні, який оформив дубль в недільному поєдинку з дортмундською "Боруссією" (5:0). Володар Золотий бутси минулого сезону Франческо Тотті з 28 очками займає лише 26-е місце, забивши 14 голів в серії А.

Золота бутса: 14 квітня
N    Ім"я    Клуб (Країна)    Голи    Коеф.    Очки

1    Кріштіану Роналду    Манчестер Юнайтед (ENG)    28    2    56
2    Клаас-Ян Хунтелаар    Аякс (NED)    32    1.5    48
3    Луіс Фабіано    Севілья (ESP)    23    2    46
4    Фернандо Торрес    Ліверпуль (ENG)    22    2    44
5    Еммануель Адебайор    Арсенал (ENG)    20    2    40
6=    Ріс Гріффітс    Ланеллі (WAL)     38    1    38
6=    Марко Боррієлло    Дженоа (ITA)    19    2    38
8=    Даніель Гуіса    Мальорка (ESP)    18    2    36
8=    Лука Тоні    Баварія (GER)    18    2    36
10=    Давід Трезеге   Ювентус (ITA)    17    2    34
10=    Карім Банзема    Ліон (FRA)    17    2    34

Гол в п"яти провідних європейських чемпіонатах (Іспанія, Італія, Німеччина, Франція і Англія) рахується за два. Це зроблено у зв"язку з різницею в класі між національними першостями різних країн.

Football.ua
Зараз ви читаєте новину «У боротьбі за Золоту бутсу Роналду конкурує з валлійським пожежником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути