пʼятниця, 28 серпня 2020 21:00

У 17 років "Інтер" ледь не викупив контракт Мессі

У 17 років "Інтер" ледь не викупив контракт Мессі
Ліонель Мессі виграв 6 "Золотих м'ячів". Фото Рейтер

Найкращий футболіст світу, шестиразовий володар "Золотого м'яча" аргентинець Ліонель Мессі заявив, що хотів би залишити "Барселону", за яку виступає все життя. Ліонелю набриднули постійні вильоти клубу з Ліги чемпіонів. Останньою краплею стала поразка від "Баварії" в чвертьфіналі з рахунком – 2:8.

Мессі заявив керівництву клуба, що розриває контракт. На його рішення навіть не вплине можлива відставка президента Жозепа Бартомеу.

Головними претендентами на кращого футболіста світу є "Манчестер Сіті" з тренером Хосепом Гвардіолою та французький ПСЖ. Під керівництвом Гвардіоли Мессі вже грав у 2009-11 роках.

Ліонель Мессі народився 24 червня 1987 року в аргентинському місті Росаріо. Його батько був робітником, а мати – прибиральницею. У 5 років хлопчик пішов до футбольної академії. Його найвідданішою вболівальницею була баба по матері. Вона вірила в таланти хлопчика навіть тоді, коли в них зневірилися рідні батьки. Вона померла, коли Ліонелю було 11 років. Мессі досі згадує бабусю, присвячуючи їй свої голи.

У 8 років його прийняли до дитячої команди "Ньюеллс Олд Бойз" з рідного Росаріо. Вже тоді було помітно, що юний талант гарно грає, але погано росте. Медичні світила, до яких відправили юного Ліонеля, виявили в організмі нестачу соматотропіну – гормону роста. Ін'єкції, які належало приймати вундеркінду коштували 1000 доларів на місяць – майже непідйомну суму для родини в охопленій перманентними економічними кризами Аргентині. Два роки батьки сяк-так перебивалися, але потім і їм стала несила купувати такі дорогі ліки.

Вони пішли іншим шляхом – запропонували оплатити лікування клубам, які в перспективі могли мати в своєму складі юне дарування.
Першими відмовився рідний "Ньюеллс Олд Бойз", а за ним пішли всі аргентинські клуби. Батьки були у відчаї аж поки не прийшов факс від самої "Барселони", яка запрошувала хлопця на перегляд. Відповідальний за перегляд Карлос Решак дуже сильно ризикував, коли наполягав на неодмінному лікуванні й навіть переїзді батьків до Каталонії.

Два роки батьки сяк-так перебивалися, але потім і їм стала несила купувати такі дорогі ліки

Однак його наполегливість урятувала Ліонеля. Він отримав ліки, а батьки – душевний спокій. Мессі багато забивав і робив це так, що навіть гравці першої команди називали його прибульцем з космосу. У 16 років його клаусула вже складала 30 мільйонів, а вже за півроку зросла до 80 мільйонів євро.

У 18 років "Інтер" намагався викупити контракт Мессі й виплатити належні 150 мільйонів, підвищивши зарплату гравцю втричі. .
– Це був єдиний момент, коли Мессі міг піти від нас, – зізнавалися керівники клубу. – Однак Ліонель виявився вдячним. Він не пішов навіть тоді, коли його друг Фабрегас перейшов до "Арсеналу".

Мессі грав усе краще і в 20 років став третім в опитуванні на кращого гравця Європи, що його проводив "Франс Футбол". Однак "Золотий м'яч" від нього нікуди не дівся. Аргентинець отримав його в 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 і 2019 роках. Тричі він вигравав Лігу чемпіонів. Саме на ці роки прийшлося його запекле суперництво з Кріштіано Роналду – п'ятиразовим володарем "Золотого м'яча".

Ліонелю не щастило зі збірною Аргентини. Жодному тренеру не вдалося вмонтувати його талант в командну гру. У підсумку лише раз – у 2014 році Лео грав у фіналі Кубка світу, який благополучно програв Німеччині – 0:1.

Однак у клубі все було гаразд. Здавалося ніхто і ніщо не зможе змусити Мессі залишити "Барселону". Однак цього літа він попросився сам. Невдача в чемпіонаті Іспанії, де команда довгий час лідирувала й ганебний програш "Баварії" переповнили чашу терпіння аргентинця. Масла у вогонь підлив новий тренер Рональд Куман. Нідерландець заявив, що господарем роздягальні відтепер буде лише він, а не неофіційний тренер – Ліонель Мессі.
Мессі попросив клуб продати його. Краще до "Манчестер Сіті", де його давно чекає Пеп Гвардіола. Гірше – до ПСЖ, де його зачекався зірковий партнер кількарічної давнини бразилець Неймар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ман Сіті" запропонував "Барселоні" за Мессі €100 млн і трьох гравців

Всього за кар'єру в клубі та збірній Мессі зіграв 623 офіційні матчі, в яких забив 514 голів.

Зараз ви читаєте новину «У 17 років "Інтер" ледь не викупив контракт Мессі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути