субота, 23 лютого 2013 10:30

Тренувальну базу Підгрушної планують забудувати ? тренер

Тренувальну базу Підгрушної планують забудувати ? тренер
Олена Підгрушна стала чемпіонкою світу у чеському Нове-Место ФОТО: Gazeta.ua

Земельну ділянку посеред біатлонної бази в передмісті Тернополя, де виросла та досі тренується чемпіонка світу Олена Підгрушна, віддали під житлову забудову. Про це заявив тренер спорсменки Ігор Починок.

"Всередині лижо-роллерної траси є велика земельна ділянка. Її пробують віддати під приватну забудову з 80-их років, але досі спортсменам вдавалося відвойовувати її. Тепер же дзвонить колишній вихованець, і каже, що йому вже пропонують на цій території місце під будівництво за конкретну суму. Це місце вважалося землею запасу району, деякі люди там городи тримали. Біатлоністи з давніх-давен мріяли, щоб там школу біатлону збудували, а тут виходить, що її розпродують приватникам", ? каже тренер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біатлон. Нове Мєсто. Підгрушна завоювала "золото" в спринті, Віта Семеренко "забронзовіла"

Починок зазначає, що біатлоністи і так страждають від ущільнення забудови біля їхньої бази.

"У 2000-их дали дозвіл на будівництво будинків за межами траси, то там не житлові хати, а цехи з виробництва меблів і дверей поставили. Паркан за 40 сантиметрів від бази завершується. Коли вітер задуває у наш бік, то спортсмени лижами по тирсі їдуть, а дихати нема чим – не знаю куди взагалі екологія дивиться", ? обурюється тренер.

Цього року восьмеро спортсменів з Тернопільщини стали призерами чемпіонатів світу та Європи. Олена Підгрушна, яка починала тренування на цій трасі, виграла „золото" на спринтерській гонці чемпіонату світу у Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підгрушна здобула "бронзу" у гонці переслідування на ЧС з біатлону

„Я досі тренуюся тут, коли перебуваю на Тернопільщині. Але два роки тому траса була в такому стані, що я боялася на ній покалічитися – просто аварійна. Слава Богу, обласна федерація знайшла спонсорів, і її привели до порядку. На базі побудували столову і душові", ? зазначає біатлоністка.

Біатлонна база знаходиться в елітному приміському селищі Підгороднє, що межує з Тернополем. Земельні ділянки під забудову тут коштують по $ 2000 за сотку.

Зараз ви читаєте новину «Тренувальну базу Підгрушної планують забудувати ? тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути