Ексклюзиви
неділя, 04 листопада 2018 11:09

Тренер Майка Тайсона прожив 40 років з українкою

 

4 листопада 1985 року у віці 77 років помер великий американський тренер, менеджер і теоретик боксу Кас Д'Амато. Він розробив оригінальний стиль "peek-a-boo", заснований на різких маятникоподібних рухах корпусом і нирках, швидких пересуваннях, високо піднятих руках і роботі на середній та ближній дистанції. Д'Амато виховав чимало відомих боксерів, серед яких – Майк Тайсон.

Кас був для Майка не лише тренером і наставником, а й справжнім батьком. Він трохи більше року не дожив до дня, коли Майк Тайсон нокаутував у другому раунді Тревора Бербіка і став наймолодшим чемпіоном світу в історії хевівейту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі

Останній бій за життя Каса Д'Амато Тайсон провів 1 листопада 1985-го - в 11-му поєдинку менш як за хвилину нокаутував джорнімена Стерлінга Бенджаміна. Щоправда Кас цей бій так і не побачив. Ще в жовтні він був госпіталізований з рідкісною формою пневмонії. Лікарі ввели його в стан коми, з якої Кас так і не вийшов.

- Він відрізнявся від усіх, кого я коли-небудь зустрічав, тому що ідея для нього значила більше, ніж що-небудь, більше ніж гроші, більше ніж здоров'я, більше ніж його життя, - казав Майк про Каса. - Він би приніс в жертву що завгодно заради ідеї, у яку він вірив.

В 1945 році Кас познайомився з Каміллою Евальд. Її батьки були українцями з Галичини – Гнат Іващук і Настя Перщишин-Іващук

В 1945 році Кас познайомився з Каміллою Евальд. Її батьки були українцями з Галичини – Гнат Іващук і Настя Перщишин-Іващук. На все життя Камілла стала вірним компаньйоном Каса. Вони не були одружені і не мали спільних дітей, окрім Майка Тайсона, якого усиновили у 15-річному віці. Майк називав Каміллу своєю "білою мамою". Вона померла 2001-го у віці 96 років і була похована поряд з Касом.

В честь Д'Амато була названа одна з вулиць Нью-Йорка – "Cus D'Amato Way".

Зараз ви читаєте новину «Тренер Майка Тайсона прожив 40 років з українкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути