Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 11:09

Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі

Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі
Перемогу над Бербіком Тайсон присвятив тренеру, якого вважав батьком. Фото: pics-about-celebs.com

22 листопада 1986 року у Лас-Вегасі, США, американець Майк Тайсон в кінці другого раунду нокаутував чемпіона світу за версією WBC Тревора Бербіка з Ямайки і відібрав у нього чемпіонський титул. 20-річний "Iron" Майк став наймолодшим в історії чемпіоном світу у надважкій вазі. Після бою Тайсон заявив, що його рекорд триватиме вічність, і він ніколи не буде побитий . Його пророцтво поки що збувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клички провели перші бої як професіонали

Молодий претендент захопив ініціативу у першому раунді. А в другому двічі збив з ніг чемпіона. На початку раунду Бербік піднявся і продовжив спротив. Після другого падіння піднявся уже з третьої спроби після двох невдалих, але рефері зупинив бій – технічний нокаут.

Після бою Тайсон заявив, що його рекорд триватиме вічність, і він ніколи не буде побитий. Його пророцтво поки що збувається

Тайсон присвятив перемогу Касу Д'Амато – своєму тренеру, якого вважав батьком. Той не дожив до цієї події трохи більше року. Майк відібрав звання наймолодшого чемпіона світу у хевівейті у свого співвітчизника Флойда Паттерсона. В листопаді 1956 року Флойд завоював титул ще не маючи 22-х років. Як і Тайсон, Паттерсон був підготовлений Касом Д'Амато.

Згодом у документальному фільмі про себе Тайсон зізнався, що безпосередньо перед боєм з Бербіком він підчепив гонорею, через що не міг зосередитись на поєдинку.

Гонорар Бербіка за бій становив $2,2 млн., Тайсона – $1,5 млн.

Майк Тайсон 9 разів захистив титул чемпіона світу. Втратив його у лютому 1990 року у бою зі співвітчизником Джеймсом Дугласом.

Зараз ви читаєте новину «Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути