Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 12:16

Клички провели перші бої як професіонали

Клички провели перші бої як професіонали
Професійну кар'єру брати Клички розпочали в Гамбурзі. Фото: telegraf.com.ua

Брати Клички провели успішну любительську кар'єру, квінтесенцією якої стало олімпійське "золото" Володимира в Атланті-1996. Роком перед тим Віталій став другим на чемпіонаті світу в Берліні. Восени 1996 року обоє підписали контракт з гамбурзькою промоутерською компанією "Universum Box-Promotion". А дебютували серед професіоналів в один день – 16 листопада 1996 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко міг повернутися у бокс

В німецькому Гамбурзі вони виступили в рамках одного боксерського вечора, в андеркарті. Володимир нокаутував мексиканця Фабіана Мезу в першому раунді, а Віталій – американця Тоні Бредхема – в другому.

Володимир нокаутував мексиканця Фабіана Мезу в першому раунді, а Віталій – американця Тоні Бредхема – в другому

Першим з братів чемпіоном світу став Віталій. У червні 1999 року в Лондоні, Велика Британія, він нокаутував у другому раунді місцевого боксера Гербі Гайда і забрав у нього титул WBO. Володимир вперше виборов чемпіонський титул – теж WBO - у жовтні 2000 року. Він відібрав його в американця Кріса Бірда. Той володів ним півроку, здобувши у поєдинку з Віталієм.

Віталій Кличко завершив кар'єру у вересні 2012 року перемогою над німцем Мануелем Чарром. Загалом виграв 45 боїв, 41 нокаутом і двічі програв. Володимир свій фінальний двобій провів у квітні цього року, програвши британцю Ентоні Джошуа. На профі-ринзі він здобув 64 перемоги, 54 нокаутом і п'ять разів програвав.

Зараз ви читаєте новину «Клички провели перші бої як професіонали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути