Ексклюзиви
субота, 28 червня 2008 14:18

ТОП-10 найкрасивіших голів Євро (ФОТО)
10

Показник результативності на ЄВРО-2008 дуже високий - в середньому команди забивають більше 2,5 м"ячів за гру. Всього у 30 матчах було забито 76 м"ячів, що повністю відповідає показнику результативності на турнірі чотири роки тому.

Офіційний сайт Євро пропонує 10 найкрасивіших голів турніру.

Філіпп Лам
Німеччина - Туреччина 3:2, півфінал, 25 червня
Семіх Шентюрк поновив рівновагу на 86-ій хвилині, що могло вибити з колії будь-якого суперника, але не збірну Німеччини. Всього через чотири хвилини німці забили переможний м"яч, який увійде в історію. Лам прорвався по місцю лівого інсайда, зіграв в "стінку" з Томасом Хітцльспергером і вразив ближній кут воріт Рушту Речбера.

Роман Павлюченко
Нідерланди - Росія 1:3, чвертьфінал, 21 червня
На 11-ій хвилині другого тайму поєдинку в Базелі Сергій Сємак виконав подачу з лівого флангу, а Павлюченко в дотик послав м"яч в сітку мимо Едвіна ван дер Сара.

Бастіан Швайнштайгер
Португалія - Німеччина 2:3, чвертьфінал, 19 червня
Перед грою наставник німців Йоахім Льов нагадав Швайнштайгеру про борг перед командою за вилучення в поєдинку з Хорватією. Півзахисник мюнхенської "Баварії" виправдав довіру тренера, коли зробив стрімкий ривок на ближню штангу і холоднокровно замкнув простріл Лукаса Подольскі зліва.

Міхаель Баллак
Австрія - Німеччина 0:1, група D, 16 червня
Після поразки від хорватів німцям було необхідно здобути хоч би нічию в поєдинку з господарями. Баллак зняв напругу зі своїх партнерів, відзначившись після розіграшу штрафного потужним пострілом в "дев"ятку".

Ніхат Кахведжі
Туреччина - Чехія 3:2, група А, 15 червня
Турки забили два м"ячі за три хвилини і зуміли переламати результат невдалоло матчу. Переможний гол на 89-ій хвилині вийшов дуже красивим. Хаміт Алтинтоп відправив Ніхата на рандеву з Петром Чехом, і турецький форвард послав снаряд в ціль з рикошетом від перекладини.

Уеслі Снейдер
Нідерланди - Франція 4:1, група С, 13 червня
Гол Арьєна Роббена варто виділити особливо, проте найкращим вийшов четвертий за рахунком м"яч у виконанні збірної Нідерландів. У тому епізоді Снейдер отримав м"яч на межі штрафного, розвернувся, після чого по прекрасній траєкторії відправив м"яч під перекладину.

Робін ван Персі
Нідерланди - Франція, 4:1, група С, 13 червня
Черговий гол збірної Нідерландів в результаті швидкої контратаки, яку почав нападаючий Рууд ван Ністелрой. Згодом Роббен протягнув м"яч по лівому флангу і зробив передачу в центр на Робіна ван Персі. Забити в цьому епізоді було справою техніки. Воротар збірної Франції Грегорі Купе торкнувся м"яча, проте змінити його траєкторію так і не зміг.

Златан Ібрагімовіч
Греція - Швеція 0:2, група D, 10 червня
Здавалося, що матч котиться до нульової нічиєї, проте Ібрагімовіч так не вважав. Після передачі Хенріка Ларссона форвард "Інтернаціонале" гарматним ударом відправив м"яч в правий верхній кут воріт Антоніоса Нікополідіса.

Давид Вілья
Іспанія - Росія 4:1, група D, 10 червня
Давид Сільва підібрав м"яч біля свого штрафного і почав швидку контратаку, зігравши на Хоана Капдевілью. Потім м"яч отримав Андрес Іньєста - хавбек "Барселони" обіграв кількох опікунів і видав дивовижний пас на Вілью, який в штрафному легко розправився з воротарем росіян Ігорем Акінфєєвим.

Уеслі Снейдер
Нідерланди - Італія, група А, 9 червня
Атаку почав Джованні ван Бронкхорст, який виніс м"яч зі "стрічки" власних воріт. Потім на лівому фланзі м"яч знову опинився біля захисника, який зробив передачу на Дірка Кайта. Гравець "Ліверпуля", у свою чергу, в один дотик переправив м"яч на Уеслі Снейдера, який в акробатичному стрибку вразив ближній кут воріт Джанлуїджи Буффона.

euro2008.uefa.com
Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найкрасивіших голів Євро (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути