понеділок, 06 липня 2009 08:54

Тимощук зіграв за "резерв" "Баварії"

Тимощук зіграв за "резерв" "Баварії"

Тимощук і Оліч вже грають за "Баварію". Правда, поки тільки у двосторонньому матчі. В суботу - третій тренувальний день мюнхенців у міжсезоння - Луї ван Гал розбив гравців на дві команди і провів три тайми по 20 хвилин.

Журналісти німецького видання "Bild" визначили, що футболісти розділені на номінальну основу і резерв. Хоча, звичайно, все це умовно - за обидві команди грали декілька молодих гравців з дубля.

Тимощук і Оліч потрапили в команду "резерву". Обидві команди грали за схемою 4-1-3-2. Місце єдиного опорника в "основі" дісталося голландцеві ван Боммелю, Тимощук же зайняв аналогічну позицію в "резерві".

За оцінками німецьких журналістів, саме Тимощук і ван Боммель були одними з найкращих на полі. Очевидці відзначають, що українець виграв чимало єдиноборств. У результаті команда Тимощука і Оліча перемогла "основу" з рахунком 3:1.

- Я бачу, що всі 25 гравців "Баварії" палають бажанням виходити на поле, - ділиться враженнями Тимощук. - Не заздрю нашому тренерові, якому доведеться визначати найкращих.

Німецькі журналісти запевняють, що "Баварія" ніколи не готувалася до сезону так, як при ван Галі - "фізику" голландець підтягає під час роботи з м"ячем.

- Здивований тим, що всі вправи треба робити з м"ячем. Зазвичай тренери в перші тижні міжсезоння роблять ставку на бігову роботу, - говорить Івіца Оліч.

Втім, не тільки вправи, що виконуються футболістами, привертають увагу журналістів на базі "Баварії". У перші дні занять персонал клубу встановив камери по всьому периметру тренувального поля. Одну з них повісили на величезну 12-метрову жердину, яку спеціально встановили у газон.

Репортери мюнхенської газети "Tz" з"ясували: ван Гал наказав запровадити в тренувальний процес складну систему спостереження за футболістами, яка допомогла йому успішно працювати в "Алкмарі". Але найцікавіше, що цю систему, яка називається "ImpSoccer3D", розробили на прохання Гуса Хіддінка!

Гус, працюючи у ПСВ, одного разу придумав спосіб, як отримувати повну інформацію про гравців на тренуваннях. Для цього клуб з Ейндховена попросив одну фірму розробити програму, яка прочитує інформацію з камер, розставлених по периметру поля, формує тривимірне зображення дій футболістів і перетворить їх в складну статистичну інформацію.

Завдяки цій програмі тренер може отримати дані, наприклад, про швидкість як одного футболіста, так і всієї команди. Крім того, кожен гравець тренується в нагрудному ремені, і програма дозволяє встановити пульс футболіста у будь-який момент тренування.

Таку систему, вперше випробувану Хіддінком, ван Гал тепер застосовує у "Баварії". Схоже, "сачкувати" гравцям тепер навряд чи вдасться.

За матеріалами "Советский спорт"

Зараз ви читаєте новину «Тимощук зіграв за "резерв" "Баварії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути