середа, 29 травня 2013 19:02

"Тимощук приєднається до збірної після фіналу Кубка Німеччини" - Фоменко

"Тимощук приєднається до збірної після фіналу Кубка Німеччини" - Фоменко
"Повернулися Безус і Гармаш, але обидва ще не готові на 100%" - Фоменко ФОТО: dynamo.kiev.ua

У збірній України зараз панує хороший мікроклімат. А перед червневими матчами головне уникнути небажаних травм. Про це сьогодні на прес-конференції сказав головний тренер національної команди Михайло Фоменко.

"Є плюси і є мінуси. Головний із низ — здоров'я. Хтось одужав, а хтось зійшов із дистанції. До того ж гравці "Дніпра" і "Динамо" не виконали завдань на сезон, що безумовно відображається на психології. Адже це важлива складова футболу. Кожна гра для нас зараз, як остання. Дай Боже, щоби до матчів всі підійшли здоровими і ми взяли очки. Дякуємо ФФУ, що знайшли для нас Камерун, з яким ми зіграємо товариський матч. Погано тільки, що ігри прийшлися на кінець чемпіонату".

Михайло Іванович уточнив, які кадрові проблеми турбують збірну.

"Повернулися Безус і Гармаш, але обидва ще не готові на 100%. У Дениса була серйозна травма. Роман багато пропустив і лише нещодавно розпочав тренування. Серйозну травму мав Віталій Мандзюк, який останній матч грав на уколах. Йому встановили металевий штир в область ребер. Зараз він тренується індивідуально, за безконтактною методикою. Тимощук приєднається до збірної після фіналу Кубка Німеччини", - зазначив Фоменко.

Наставник викликав у збірну дебютанта Дениса Дедечка та декотрих гравців після довгої перерви, зокрема Олександра Ковпака та Едмара.

"Ми не можемо змінити склад повністю і викликати відразу 5-10 людей. Краще залучати 2-3 людини. З ними швидше поспілкуєшся і побачиш їх рівень готовності. У нас ще будуть моменти, коли будемо переглядати гравців."

Тренер розповів про мікроклімат у збірній.

"У мене немає претензій до хлопців. Вони виконують всі мої умови. А які в них стосунки між собою, запитайте у них самих."

До табору збірної викликали Тараса Степаненка, який отримав дискваліфікацію на два офіційні поєдинки.

"Ми його викликали, щоб він на довго не випадав з команди, мав ігрову практику і спілкувався з хлопцями не по телефону."

Фоменко охарактеризував найближчого суперника українців — збірну Камеруну.

"Фактично всі гравці команди представляють європейські клуби, найбільше — Францію та Іспанію. Бачили їх на чемпіонаті світу та Кубку Африки. Після європейських клубів у них зовсім інший рівень гри і вони змушені працювати так, як цього вимагають контракти, а не як вони звикли на батьківщині. Саме тому ігри проти Камеруну та Чорногорії будуть відрізнятися одна від одної. Для нас головне — обидві зіграти як слід і обійтися без зайвих травм", - підкреслив Фоменко.

Нагадаємо, трансляція матчів Україна-Камерун 2 червня та Чорногорія-Україна 7 червня відбудеться на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «"Тимощук приєднається до збірної після фіналу Кубка Німеччини" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути