четвер, 04 квітня 2013 11:57

"Якщо валяти дурня, то всім разом" - Фоменко

"Якщо валяти дурня, то всім разом" - Фоменко
Фоменко: "Ми просто займалися своєю справою". Фото: ffu.org.ua

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко висловив свою думку про перспективи команди в рамках відбору до ЧС-2014. Нагадаємо, в березні синьо-жовті здобули перемоги над збірними Польщі (3:1) і Молдови (2:1). Зокрема Михайло Іванович сказав про...

Про ставлення до успіху

Після певного періоду часу все це сприймається вже не так, як по гарячих слідах. До всіх матчів ми готувалися дуже серйозно. Враховували сильні і слабкі сторони суперників, і на цьому, власне, і зіграли, показавши свої найкращі якості. Нічого надприродного не було, ми просто займалися своєю справою.

Про психологію футболістів після фіаско в єврокубках

Ми просто не загострювали на цьому увагу, от і все. Який сенс копирсатися в неприємних речах? Всі ж і так розуміють, що своїм ставленням до справи, грою хлопці не заслужили такої долі. Прикро було, звичайно, але це вже історія, потрібно рухатися далі, вирішувати наступне завдання.

Про непотрапляння Анатолія Тимощука до стартового складу

Невдоволення? Якщо щось таке і було, то це цілком природна реакція будь-якого гравця. Кожен футболіст, який не потрапляє до основного складу, повинен бути незадоволеним. А що стосується Тимощука, то мені здається, що Анатолій до всього поставився з розумінням і потім упевнено вийшов на заміну.

Про Романа Зозулю

Він вже давно зарекомендував себе у збірній, це багатоплановий виконавець. Ми залишилися задоволені його грою. Думаю, ніхто не скаже, що Роман погано вів єдиноборства. У нього цілком нормальний зріст, хороша стрибучість, націленість на атлетичний футбол, який йому до душі. Хоча по-іншому зараз ніхто і не грає. Такими є вимоги сучасного футболу. Виконавці, які не ведуть боротьбу за м'яч, як правило, у складі вже не з'являються.

Про великий обсяг теоретичних занять

Я вважав, вважаю і вважатиму, що перед тим, як людина вийде на футбольне поле, він повинен знати, що йому там треба робити. Ось для цього і потрібно показати і пояснити. А потім запитати. У такому випадку від будь-якого тренування можна отримати хороший результат. І філонити ніхто не стане. Завжди кажу футболістам: "Якщо валяти дурня, то всім разом". Ми ж в одному колективі.

Про виклик Дмитра Гречишкіна

Знали, що цей футболіст пройшов молодіжну збірну, добре проявив себе в маріупольському "Іллічівці", після чого отримав пропозицію від донецького "Шахтаря", де став гравцем основного складу. Аргументів на користь півзахисника гірників вистачало.

Про завдання опорних півзахисників

У них не було завдання охороняти кордон центральної лінії. Потрібно було рухатися, підключатися до атаки, але робити це розумно, не оголюючи тили. У завдання півзахисникам ставилося підігравати партнерам і не бігати туди, куди не належить.

Про покарання для Тараса Степаненка та системі штрафів

Покарання за вилучення може бути лише в тому випадку, якщо гравець робить щось навмисне. У діях півзахисника "Шахтаря", як я вже говорив, не було злого наміру, він не бачив суперника, грав у м'яч. Система штрафів? Мабуть, це звучить занадто голосно. Покарання заради покарання бути не повинно. Найбільший штраф для футболіста - це невиклик до збірної. Думаю, хлопці це й самі розуміють.

Про те, що гравці збірної Англії "трошки не ті"

Вони були не ті, коли Україна грала проти них на виїзді. По-моєму, в тому поєдинку не брали участь п'ять основних виконавців, але вже в Чорногорії команда виглядала зовсім по-іншому. Не буду сперечатися: збірна Англії переживає в останні роки не найкращі часи. Але в цьому може бути і великий мінус. Все-таки футболісти самі розуміють, що пора їм вже чогось досягти, у них з'являється додаткова мотивація.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо валяти дурня, то всім разом" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути