середа, 05 жовтня 2011 17:14

Тимощук написав імена доньок на бутсах
19

Фото: ФОТО: Андрій ШМАТОВ

У понеділок, 3 жовтня, національна збірна України з футболу розпочала підготовку до товариських матчів проти Болгарії - 7 жовтня у Києві та Естонії — 11 жовтня у Таллінні. Наступного дня наставник команди Олег Блохін зустрівся з журналістами на тренувальній базі у Конча-Заспі.

Прес-конференція запланована на 16:00. Олег Володимирович заходить за дві хвилини до початку. У конференц-залі аншлаг.

"Є 15 камер", - каже один із журналістів.

"Більше, 17. Деякі канали прислали по дві знімальні групи", - відповідає йому колега.

"Не помітив, що інтерес до збірної став більшим. Мені б хотілося, щоб про національну збірну писали і говорили частіше. Це і є підтримка," - каже Блохін.

8 жовтня в Києві офіційно відкриватимуть НСК "Олімпійський". Арена прийме фінал Євро-2012. У Блохіна цікавляться чи піде він на церемонію відкриття.

"А коли вона відбудеться? У суботу? Добре, що хоч хтось повідомив мене. Дякую! Поки нас не запросили. Якщо запросять, то ми, звичайно, підемо. Думаєте, хлопцям приємно сидіти на зборах, коли в інших відпустка на 3-4 дні? Але у нас не має жодного квитка на відкриття "Олімпійського". Нам готують сюрприз? Невже я співатиму замість Шакіри? Ще можна поставити плаху, я вийду і мені відрубають голову. Цікавий буде номер — страта наставника національної збірної. Якщо серйозно, то ми готуємося до матчів. Все інше нас хвилює у другу чергу. Якщо нас запросять на відкриття "Олімпійського", то ми з радістю підемо."

На минулі вихідні Андрій Шевченко, капітан збірної, став другим на чемпіонаті України з гольфу.

"Ми привітали Шеву з цим досягненням. Преміальні він має поділити між всією командою. Також ми привітали Андрія з днем народження. (29 вересня футболісту виповнилося 35 років - "ГПУ"). Ми йому нічого не дарували, також обійшлося без торта та шампанського."

Перед тренуванням у Шевченка просять підписати кілька футболок збірної України. Цікавляться чи піде він на відкриття "Олімпійського".

"А кто там будет петь? Шакира? Ну тогда, можна послушать."

На збір Блохін викликав 25 футболістів. Новачків двоє - 23-річний захисник полтавської "Ворскли" Євген Селін та півзахисник київського "Динамо" Денис Гармаш, 21рік.

"Павлов (наставник "Ворскли" - "ГПУ") порадив бути самим собою, грати у свою гру." - каже Євген. Футболіста обступили з десяток журналістів. Репортери бажають успіху у збірній, Селін дякує і біжить на поле.

Анатолій Тимощук, півзахисник мюнхенської "Баварії", найдовше говорить з журналістами. У руках тримає дві пари бутс — чорні і синьо-жовті з іменами доньок - Мія Марія Анастастія та Ноа Марія Анатолія.

"З доньками все нормально. Вже ходять. Скоро почнуть розмовляти. Я тільки два дні в Україні, а вже скучив за ними. Вони чекають мого повернення додому. Футбол? Ні, на стадіон ми їх ще не водили."

"Толя, иди тренироватся. Хватит говорить, - підганяють Тимощука тренери збірної. Решта гравців уже на полі. Футболіст взуває чорні бутси і приєднується до команди. Анатолій — єдиний у жовтій футболці. Інші — у синьому комплекті форми.

Гравці пробігають одне коло, потім розминаються подалі від журналістів. Голкіпери, Андрій Дикань з московського "Спартака", Олександр Шовковський з київського "Динамо" та Олександр Рибка з донецького "Шахтаря", тренуються окремо. Блохін пообіцяв, що в одному з двох матчів зіграє Рибка. Той ще жодного разу не виступав за збірну, хоча виклик отримав вже втретє.

Блохін з помічником, Юрієм Калитвинцевим, стоїть у центрі поля. Спостерігає за гравцями. Юрій Миколайович тримає у руках помаранчеві маніжки. Через 15 хвилин після початку тренування журналістів просять залишити базу.

Футболісти діляться на дві команди і грають між собою. Одна частина гравців у маніжках. Не тренуються Андрій Воронін з московського "Динамо" та Марко Девич з харківського "Металіста". У першого піднялася температура, а натуралізованого серба турбує гомілкостоп.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук написав імена доньок на бутсах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути