середа, 05 жовтня 2011 01:47

"Матчі проти Болгарії та Естонії будуть визначальними" - Блохін

"Матчі проти Болгарії та Естонії будуть визначальними" - Блохін

У понеділок, 3 жовтня, національна збірна України з футболу розпочала підготовку до двох товариських матчів. 7 жовтня перша команда країни зіграє у Києві з Болгарією. 11 жовтня жовто-сині проведуть виїзний поєдинок проти Естонії у Таллінні. Наставник збірної Олег Блохін викликав на збір 25 футболістів. Новачків двоє - 23-річний захисник полтавської "Ворскли" Євген Селін та 21-річний півзахисник київського "Динамо" Денис Гармаш.

- В Андрія Вороніна піднялася температура. Він лежить у ліжку. Навряд чи нападник зіграє з Болгарією, - каже Олег Володимирович на прес-конференції у вівторок. - Також під питанням участь у матчі Марко Девича. У нього виникли проблеми з гомілкостопом.

Про Євгена Селіна

- Ми спостерігали за ним ще на молодіжному чемпіонаті Європи. Теперішня гра Жені за "Ворсклу" відповідає належному рівню. Він стабільно виходить в основному складі і демонструє надійну гру. Подивимося, як Селін проявить себе у збірній.

Щодо самої "Ворскли", то ми спостерігаємо ще за кількома кандидатами в національну команду. Можливо наступного разу виклик отримає Роман Безус. Можливо, хтось інший. Матчі проти Болгарії та Естонії будуть визначальними. Багатьом хлопцям потрібно доводити свої претензії на місце в збірній.

Про Дениса Гармаша

- Футболіст виступав за молодіжну збірну, я бачу у ньому перспективу. Ми повинні вливати у збірну свіжі сили. Тимощук вже у хорошому футбольному віці. Ротань і Гай також на шляху до певної критичної точки. Ми слідкували за Андрієм Богдановим, але прогресу я не помітив. Те саме можу сказати і про Олега Голодюка.

Щодо Гармаша, то у нього є одна проблема — надмірні емоції. У мене відбулася з ним розмова на цю тему. Якщо він зрозуміє мене, то заграє у дуже хороший футбол. А то з такою поведінкою він взагалі може закінчити футбольну кар'єру. Жоден тренер не терпітиме такого. Як гравець, він мені дуже подобається.

Про Євгена Хачеріді

- Також я хотів би поговорити з Женею. Хоча ситуація з Хачеріді зовсім інша. Якщо він встав з тієї ноги, то зіграє добре. У противному випадку навіть не знаєш чого від нього чекати. Якщо захисник не прислухається, то йому буде важко грати у футбол. Від тренера тут мало що залежить.

Мені у 20 років також потрібно було пояснити деякі речі. Їх треба просто перерости, або ж вони знаходяться на зовсім іншому рівні.

Про Романа Нойштедтера

- В Україну прилітав батько футболіста і повідомив, що українського паспорта у його сина немає. Коли він з'явиться, тоді ми будемо викликати його у національну команду. Роман — молодий 23-річний хлопець, хороша перспектива. А весь цей шум навколо футболіста у пресі нагадує якусь піар-акцію.

Про Дмитра Чигринського

- Діма здоровий, але чи готовий він грати всі 90 хвилин на звичному для себе рівні? Його фізичні кондиції у нормі, але не вистачає ігрової практики.

Про Андрія Шевченка

- Ми привітали Шеву з другим місцем на чемпіонаті України з гольфу. Преміальні він має поділити між всією командою. Також ми привітали Андрія з днем народження. (29 вересня футболісту виповнилося 35 років). Ми йому нічого не дарували, також обійшлося без торта та шампанського.

Євгена Коноплянку ми привітали з днем народженням напередодні (того ж таки 29 вересня Женя відсвяткував 22-річчя). Потім у матчі за "Дніпро" він забив два м'ячі.

Про голкіперів

- Я вже визначився з голкіперами на матчі, але давайте дочекаємося 7 жовтня. Рибка у збірній поки ще не грав, тому один із поєдинків буде його. Не можна просто викликати людину, потрібно ще давати шанс проявити себе. Зараз Олександр є основним воротарем "Шахтаря", демонструє нормальну гру.

Про збірну Болгарії

- Команда змінила тренера (Лотара Матеуса замінив Міхаїл Маданскі). Новий наставник викликав на цей збір 6 чи 7 гравців молодіжної збірної. Таке рішення можна зрозуміти. Шансів потрапити на Євро-2012 у болгар практично немає, тому вони хочуть перевірити на ділі молодих виконавців.

Що стосується нашої команди, то у цих контрольних матчах нам потрібен результат. Ми вже встановили кілька антирекордів, настав час перестати програвати. Ми знову викликали новачків, але з основним складом збірної ми вже визначаємося. Двері до збірної вже зачиняються і надалі будуть тільки точечні вливання. Шанси ми даємо всім. Хтось ним скористався, а хтось — ні.

Про відкриття "Олімпійського"

- А коли воно відбудеться? (Журналісти повідомили Блохіну, що церемонія пройде у суботу, 8 жовтня). Добре, що хоч хтось сказав мені про це. Дякую! Поки нас не запросили. Якщо запросять, то ми звичайно підемо. Думаєте, хлопцям приємно сидіти на зборах, коли в інших відпустка на 3-4 дні? Але у нас не має жодного квитка на відкриття "Олімпійського". Нам готують сюрприз? Невже я співатиму замість Шакіри? (Сміх у залі). Ще можна поставити плаху, я вийду і мені відрубають голову. Цікавий буде номер — страта наставника національної збірної. Якщо серйозно, то ми готуємося до матчів. Все інше нас хвилює у другу чергу. Якщо нас запросять на відкриття "Олімпійського", то ми з радістю підемо.

Зараз ви читаєте новину «"Матчі проти Болгарії та Естонії будуть визначальними" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути