середа, 05 жовтня 2011 12:59

"Я попередив гравців "Баварії", що тепло їх зустріну у Києві" - Тимощук

"Я попередив гравців "Баварії", що тепло їх зустріну у Києві" - Тимощук

Доньки футболіста збірної України Анатолія Тимощука вже ходять і скоро почнуть розмовляти, гравці "Баварії" цікавляться "Олімпійським", Блохін провів серйозну розмову з футболістами. Про все це півзахисник розповів перед відкритим тренуванням першої команди країни на базі у Конча-Заспі.

У п'ятницю, 7 жовтня, збірна України зіграє у Києві з Болгарією. 11 жовтня команда проведе виїзну зустріч з Естонією у Таллінні.

Після поразок Уругваю (2:3) та Чехії (0:4) настав час перемагати?

"До Уругваю та Чехії також потрібно було вигравати. Не дивлячись на суперника перед нами завжди стоїть завдання перемагати. Чи є у нас злість? Ми тільки вчора зібралися, ще не встигли провести тренування. Злість є. Нам відступати вже нікуди, потрібно перемагати. Гра з Уругваєм сподобалася, чого не скажеш про результат. Щодо поєдинку з чехами, то гра була поганою, а результат ще гіршим. Більшість гравців збірної грають у єврокубках. Кожен з них і я в тому числі, звикли перемагати. У національну команду ми приїжджаємо, щоб досягати результату і він нам потрібен на цей момент. Залишилось не так багато матчів до Євро-2012, а це наша підготовка до турніру. Це наш екзамен, який нам треба пройти на відмінно.

Хотіли б відвідати відкриття "Олімпійського"?

"Було б цікаво подивитися у якому стані газон. Для організаторів це стане невеликим випробуванням. Якщо буде масовий виїзд збірної, то багато футболістів з радістю поїхали б подивитися церемонію відкриття".

Чого ви чекаєте від оновленої арени?

"Для футболістів головне — це поле, особливо його стан під час проведення Євро-2012. Також хочеться, щоб вболівальникам було комфортно, щоб вони приходили на стадіон наче в театр."

На "Олімпійському" збірна України зіграє з Німеччиною. Цей матч буде для вас особливим?

"Звичайно. Я попередив своїх одноклубників, що тепло їх зустріну у Києві. Ми трохи пожартували на цю тему. Також Україна зіграє з Австрією. За "Баварію" виступає один гравець цієї збірної (Давід Алаба). Мене запитували як стадіон. Я відповідав, що приїдете і самі все побачите.

Мені та іншим футболістам буде цікаво зіграти з Німеччиною. Це одна з найкращих команд. Але зараз нас чекають поєдинки проти інших суперників. Про німців ще рано думати."

У бундеслізі виступає Роман Нойштедтер, який виявив бажання грати за збірну України. Яка ваша думка про цього футболіста?

"Я з ним особисто не знайомий. Андрій Воронін добре знає його батька. Вони разом виступали за одну команду. Роман грає за менхенгладбахську "Боруссію", яка йде у лідируючій групі. Мені важко слідкувати за його матчами. Наскільки я знаю, він показує змістовний футбол. Бундесліга комплектована хорошими виконавцями. Кожен гравець чемпіонату відповідає хорошому рівню."

Олег Блохін розповів про серйозну розмову з футболістами. Про що йшла мова?

"Всі хочуть, щоб збірна перемагала і ми в тому числі. Ми розбирали гру з чехами, обговорювали її і вчора і сьогодні. Були й інші питання, але це справа збірної. Я не можу вам про них дослівно розказати".

Дипломатична відповідь.

"Ми просто обговорили ситуацію. Кожен погодився з тим, що треба шукати вихід з цього становища і показувати результат."

Ви провели сотий матч в єврокубках. Що це для вас означає? Які шанси у "Баварії" дійти до фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться на вашому клубному стадіоні?

"Якщо ми будемо демонструвати ту гру, яку показували у попередніх поєдинках, то маємо всі шанси потрапити у фінал. У нашій групі дуже хороші суперники. Зараз нас чекають матчі з "Наполі". Вони стануть доленосними для нас. Це дуже хороша команда, яка знаходиться на другому місці, набирає очки. Група у нас гідна. Той же "Манчестер Сіті". Хоча "городяни" програли нам, але перші 20-25 хвилин показували досить пристойний футбол. Не думаю, що після двох турів, навіть з 6 очками, ми собі гарантували вихід з групи.

Що стосується сотого матчу, то мені приємно. Якби "Шахтар" раніше став чемпіоном України, то євроматчів було би більше. Раніше я зіграв сотий поєдинок за збірну. Такі ювілеї завжди приємні, але я б не сказав, що це б щось означало."

За кого вболіваєте у групі, де грають ваші колишні команди - донецький "Шахтар" та пітерський "Зеніт".

"Підтримую обидві команди. Хочеться, щоб обидві вийшли з групи. Це їм підсилу. Знаючи, як грає "Порту" та АПОЕЛ, то дві команди близькі моєму сердцю можуть пройти далі."

Андрій Шевченко став віце-чемпіоном України з гольфу. Як ви ставитеся до цього виду спорту?

"Гольф — не моя стихія. Нічого вам не можу розказати про цю гру. Я лише двічі у своєму житті грав у гольф. Поки не палаю бажанням займатися ним професійно."

На ваших бутсах імена доньок. Як у них справи?

"Все нормально. Вже ходять. Думаю, скоро почнуть розмовляти. За два дні я дуже за ними скучив. Вони чекають мого повернення додому. Футбол? Ні, на стадіон ми їх ще не водили."

Зараз ви читаєте новину «"Я попередив гравців "Баварії", що тепло їх зустріну у Києві" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути