понеділок, 19 вересня 2011 11:06

Тихонов попрощався з футболом, Воронін продовжує забивати: результати 24 туру РПЛ

У російській Прем'єр-лізі відбулися матчі 24-го туру.

У центральному поєдинку "Зеніт" здобув вольову перемогу над "Рубіном". ЦСКА втратив очки в Ростові-на-Дону, а "Динамо" обіграло крупно "Амкар".

Слідом за поразкою від "Локомотива" в прем'єр-лізі і від АПОЕЛя в Лізі чемпіонів УЄФА "Зеніт" ледь не схибив у Казані. Неприємності для пітерців почалися в дебюті зустрічі. Данко Лазович поблизу воріт "Зеніта" збив Бебраса Натхо, і сам ізраїльтянин впевнено пробив з "крапки". Чверть години потому господарі повели з рахунком 2:0. Сергій Кисляк скористався відскоком від голкіпера і вразив ціль. Гості зуміли швидко скоротити відставання, коли Роман Широков замкнув подачу Лазовича зі штрафного.

У перерві тренерський штаб "Зеніту" провів подвійну заміну. В'ячеслав Малафєєв поступився місцем в "рамці" Юрію Жевнову, а Лазовича змінив у нападі Олександр Бухаров. Хід виявився результативним. Незабаром Бухаров видав класний навіс на Данні, який не залишив шансів воротареві "Рубіна" - 2:2. У середині тайму увінчалася успіхом контратака невського клубу. Данні, зігравши в "стінку" з Олександром Кержаковим, забив переможний м'яч - 3:2. Набравши 49 очок, "Зеніт" очолив турнірну таблицю.

ЦСКА, який гостював у Ростові-на-Дону, продовжив безвиграшну серію до чотирьох офіційних матчів. Команда пропустила вже на п'ятій хвилині. Естонський новачок "Ростова" Дмитро Круглов зі штрафного, призначеного в 30 метрах від воріт Володимира Габулова, прошив "стінку", вразивши ближній кут. Червоно-синім вдалося зрівняти рахунок в середині другого тайму. Сейду Думбія, реалізувавши вихід один на один, став одноосібним лідером у гонці бомбардирів чемпіонаті. В активі івуарійця 14 голів. Між тим армійський клуб у черговий раз втратив очки в донський столиці.

"Динамо" у себе вдома без особливих проблем розібрався з аутсайдером "Амкаром". На 10-й хвилині блискуче спрацювала атакуюча зв'язка Кевіна Кураньї - Андрій Воронін. Перший віддав пас п'ятою, другий у дотик з 18 метрів вистрілив у кут. Під кінець години гри Ігор Семшов чудово пробив у "дев'ятку", а під завісу зустрічі білоруський хавбек Павло Нехайчик ударом головою забив дебютний гол за "Динамо". 3:0 - біло-блакитні зрівнялися за очками з ЦСКА, але виявилися попереду за додатковими показниками.

"Спартак" з аналогічним рахунком переміг "Крилья Совєтов". Матч став останнім у кар'єрі Андрія Тихонова. Легендарний півзахисник червоно-білих провів на полі перший тайм з капітанською пов'язкою, взявши участь у двох голах. На початку зустрічі лівий хавбек "Спартака" почав атаку своєї команди, забезпечивши передачею Еммануела Еменіке. Той прострілив на Демі де Зеува, голландець з близької відстані не схибив, а на 28-й хвилині навіс 40-річного хавбека замкнув Ейден Макгіді. Перед самою перервою Тихонов під бурхливі овації глядачів поступився місцем на полі юному Олександру Козлову. У кінцівці гри Еменіке, проявивши індивідуальну майстерність, зняв всі питання про переможця - 3:0.

"Локомотив" в Грозному забив чотири м'ячі "Тереку". У першому таймі Денис Глушаков двічі відзначився з пенальті, а в другій половині зустрічі Феліпе Кайседо і Майкон по разу засмутили суперника. У заключному матчі туру "Кубань" здобула мінімальну перемогу над "Анжі". Успіх краснодарців приніс дальній удар Георге Букура на 14-й хвилині.

Чемпіонат Росії, 24-й тур

Ростов - ЦСКА - 1:1 (1:0, 0:1)

Голи: 1:0 - Круглов (5), 1:1 - Думбо (65).

Динамо - Амкар - 3:0 (1:0, 2:0)

Голи: 1:0 - Воронін (10), 2:0 - Семшов (59), 3:0 - Нехайчик (86).

ДИНАМО: Шунін, Вілкшир, Ломіч, Фернандес, Гранат, Юсупов (Сапета, 77), Нехайчик, Семшов, Самедов (Кокорін, 75), Кураньї, Воронін (Місімовіч, 75).

Рубін - Зеніт - 2:3 (2:1, 0:2)

Голи: 1:0 - Натхо (8, пенальті), 2:0 - Кисляк (23), 2:1 - Широков (28), 2:2 - Данні (50), 2:3 - Данні (68).

Спартак - Крилья Совєтов - 3:0 (2:0, 1:0)

Голи: 1:0 - де Зеув (3), 2:0 - Макгіді (28), 3:0 - Еменіке (80).

Терек - Локомотив - 0:4 (0:2, 0:2)

Голи: 0:1 - Глушаков (22, пенальті), 0:2 - Глушаков (44, пенальті), 0:3 - Кайседо (47), 0:4 - Майкон (88).

Кубань - Анжі - 1:0 (1:0, 0:0)

Гол: 1:0 - Букур (14).

Томь - Краснодар - 0:4 (0:1, 0:3)

Голи: 0:1 - Жоаозіньо (39), 0:2 - Єрохін (55), 0:3 - Мовсісян (90, пенальті), 0:4 - Руї Мігель (90).

Волга НН - Спартак Нальчик - 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 - Маляров (84).

За матеріалами УЄФА, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Тихонов попрощався з футболом, Воронін продовжує забивати: результати 24 туру РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути