середа, 04 серпня 2010 12:21

Тернопіль став тренувальним центром Євро-2012

Тернопіль став тренувальним центром Євро-2012

Тернопіль включений в офіційний каталог УЄФА як міста - тренувального центру Євро-2012. Таке рішення було ухвалене за підсумками візиту до Тернополя директора департаменту з організації заходів УЄФА Лукаса Ахермана.

Як повідомили в прес-службі Тернопільської міської ради, представник УЄФА оглянув центральний міський стадіон, де на даний момент здійснені такі роботи: реконструкція внутрішніх приміщень, входу і виходу на стадіон, фойє, модернізація футбольного поля і забезпечення його автоматичного зрошення, встановлення сучасної системи звучання . З 1 липня розпочаті роботи по встановленню даху над південною трибуною. Також розроблена проектно-кошторисна документація загальної реконструкції стадіону (ремонт трибун, заміна пластикових сидінь, встановлення освітлення).

Ахерман зазначив, що за результатами обстеження центрального стадіону та готелю "Тернопіль", місто було включене в офіційний каталог УЄФА, який незабаром вийде у світ. У виданні буде коротка презентація міст, які прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу в Україні та Польщі, а також міст - тренувальних центрів.

У кінці 2011 р. після відбіркових матчів, коли буде відомо, хто де буде грати (в Україні чи в Польщі), команди будуть подавати свої заявки на вибір міста - тренувального центру.

Головні вимоги УЄФА до стадіону таких міст: відповідність газону футбольного поля, внутрішніх приміщень стадіону, наявність залу для прес-конференцій, а також вирішення питань безпеки; до готелю - 4-зірковий статус (в Тернополі узгоджений 3-зірковий), 65 номерів "люкс" і "напівлюкс", наявність реабілітаційної інфраструктури.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Тернопіль став тренувальним центром Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути