Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 12:43

Тепла погода може зірвати Олімпіаду у Ванкувері

Тепла погода може зірвати Олімпіаду у Ванкувері

Оргкомітет Ігор у Ванкувері може перенести частину змагань на відкритому просторі в Калгарі, за 130 км. від Ванкувера. Це пов"язано з тим, що тепла погода, всупереч прогнозам синоптиків, продовжує знищувати засніження підготовлених схилів.

У Канаді січень 2010-го - рекордний за температурою повітря, починаючи з 1937 року. В даний час температура повітря не дозволяє запустити сніжні гармати і організаторам довелося задіяти вантажні автомобілі і вертольоти.

У найбільш жорстких умовах знаходяться сноубордисти і фрістайлери - їх тренувальний період скоротили з п"яти днів до трьох, що украй мало для акліматизації і адаптації до висоти і умов змагань. Два дні обслуговуючий персонал готуватиме халф-пайп і схили Сайпрес Маунтін до майбутніх змагань.

Кожні три-п"ять хвилин вертольоти звалюють чергову порцію снігу на схил. Крім того, вантажівки завозять сніг з сусідніх гірських вершин. Зокрема з вершини Як, яка в двох годинах їзди на схід від Ванкувера, вже привезено більше 3000 кубометрів снігу

Лижники і біатлоністи також тренуються на віддалі від траси, підготовленої до змагань. Ситуація з снігом краща, ніж на схилах Сайпрес Маунтін, але, якщо погода не зміниться найближчим часом, сніг на трасах почне танути буквально на очах.

Щоб дозволити спортсменам тримати себе у формі, багатьом лижникам і фрістайлерам надали місце для тренувань на гірськолижному курорті у Вістлері.

Нагадаємо, подібна ситуація була на зимових Олімпійських іграх в Нагано в 1998 році. В останню мить організатори відмінили змагання і перенесли їх в інше місце.

У 1988 році Калгарі став першим канадським містом, в якому пройшли зимові Олімпійські ігри. В даний час це запасний варіант, у випадку якщо погода погіршає до стартів. Тоді змагання з фристайлу і сноуборду пройдуть через тиждень після призначених термінів. В даний час організатори прикладають масу зусиль, щоб зберегти місце і час проведення змагань згідно попередньому графіку.

За матеріалами Багнет

Зараз ви читаєте новину «Тепла погода може зірвати Олімпіаду у Ванкувері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути