пʼятниця, 05 лютого 2010 11:47

У Ванкувер збірна України летіла разом з німцями, а житиме поряд з білорусами

У Ванкувер збірна України летіла разом з німцями, а житиме поряд з білорусами

Сьогодні, 5 лютого, вночі 27 представників української офіційної олімпійської делегації, у складі якої – біатлоністи, фігуристи, лижники та робітники штабу, приземлилися у Ванкувері.

Столиця ХХІ зимових Олімпійських ігор зустріла українців по-справжньому весняною погодою – сонячно, і на термометрі +10.

Позаду залишився складний переліт, який у цілому тривав близько 19 годин. До Канади українська делегація летіла транзитом через Франкфурт, де до тих, хто вилетів з Києва, приєдналися лідери збірної з фігурного катання спортивна пара Тетяна Волосожар та Станіслав Морозов, які живуть та тренуються у Німеччині, а також декілька українських біатлоністів.

Під час пересадки у франкфуртському аеропорті члени української делегації стали свідками урочистостей з нагоди проводів у Ванкувер національної команди Німеччини. З німцями, а також спортсменами зі Словенії, Казахстану, Фінляндії та Латвії, українці опинилися на одному борті.

На канадській землі нашу делегацію зустрічала українська діаспора – хлібом-сіллю (коровай був урочисто переданий Тетяні Волосожар) та у національних костюмах. Зустріч вийшла дуже душевною, приємно здивувала кількість людей, що прийшли привітати наших спортсменів та робітників штабу з приїздом до міста-господаря "білої" Олімпіади, – близько двохсот.

На ХХІ зимових Олімпійських іграх атлети розміщатимуться у двох селищах, розташованих у самому Ванкувері та гірському Вістлері.

З 4 лютого обидва селища є офіційно відкритими, а відтак з кожним днем збільшується кількість атлетів-олімпійців та офіційних осіб, що мешкають у них.

Водночас, країни-учасниці прагнуть максимально представити себе, "наряджаючи" себе символами на домівках. Не виключення і Україна – на будинку нашої Олімпійської команди майорять жовто-блакитні прапори.

Поруч з нами будинок білорусів, трохи далі розташовуються канадці та швейцарці.

За матеріалами НОК

Зараз ви читаєте новину «У Ванкувер збірна України летіла разом з німцями, а житиме поряд з білорусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути