Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2012 13:00

Тенісисткам заборонять голосно кричати на кортах

Тенісисткам заборонять голосно кричати на кортах
Найгучніші вигуки на корті видає Марія Шарапова ФОТО: ntv.ru

Жіноча тенісна асоціація (WTA) почала боротьбу зі спортсменками, які голосно кричать під час ігор. Про це повідомляє видання USA Today.

Під час Відкритого чемпіонату Франції (Roland Garros) в Парижі пройшли переговори між представниками WTA, Міжнародної федерації тенісу (ITF) і турнірів "Великого шолома". За їх підсумками було прийнято рішення ввести допустимий рівень шуму, який може видавати тенісистка на корті. Контролювати гучність крику буде спеціальний ручний вимірювач шуму, який буде розроблений найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У матчі з Кудрявцевою Шарапова перекричала ревучий мотоцикл

Нововведення планується впроваджувати на рівні дитячого та юніорського тенісу; на діючих тенісисток обмеження вводитися не будуть. Планується розробка спрямованих на боротьбу з гучними звуками освітніх програм для тенісних академій.

Проте в WTA не зуміли відповісти на питання, коли почнуть діяти нові стандарти і реалізовуватися різні програми. Як приклад Жіноча тенісна асоціація привела боротьбу керівництва Головної ліги бейсболу (MLB) з жувальним тютюном, який повсюдно вживали гравці і тренери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За крики "а ля Шарапова" дівчинку вигнали з тенісного клубу

Вперше про намір боротися з криками на корті в WTA оголосили наприкінці березня 2012 року. Причиною стали численні скарги, зокрема екс-першої ракетки світу Каролін Возняцкі і Агнешки Радванської, спрямовані проти гучних вигуків Марії Шарапової і Вікторії Азаренко.

За словами Возняцкі, гучний крик не дозволяє почути момент удару м'яча у виконанні суперниці, що сильно ускладнює власний прийом. У відповідь Азаренко заявила, що кричить з дитинства і не має наміру щось змінювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беккер: коли на корті Шарапова, там більше сексу, ніж тенісу

Вважається, що найгучніші вигуки на корті видає Марія Шарапова. Крики росіянки оцінюються в 100 децибел, що дорівнює звуку літака, що заходить на посадку.

Зараз ви читаєте новину «Тенісисткам заборонять голосно кричати на кортах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути