неділя, 21 лютого 2010 18:17

Телеканал вибачився за жарти про стать американського фігуриста (ФОТО)

 

Канадському телеканалу RDS довелося вибачитися за жарти своїх коментаторів з приводу статевої приналежності американського фігуриста Джоні Вейра, повідомляється в олімпійському блозіYahoo!Sports.

Під час трансляції чоловічого олімпійського турніру коментатор Ален Голдберг заявив, що Вейру треба змусити пройти гендерний тест.

У відповідь на це другий коментатор Клод Мело сказав, що Вейру варто перейти в жіноче одиночне катання. Крім того, ведучі трансляції заявили, що американський фігурист подає поганий приклад молоді. Кажучи про гендерний тест, коментатори пригадали про африканську бігунку Кастер Семеню, яку в 2009 році змусили пройти перевірку на статеву приналежність.

Вислови співробітників телеканалу RDS викликали негативну реакцію президента Союзу геїв і лесбіянок Квебека Стіва Фостера. Він заявив, що не задоволений вибаченнями каналу, відзначивши, що RDS вибачився не за всі зауваження коментаторів з приводу Вейра.

На Олімпіаді-2010 25-річний Джоні Вейр зайняв шосте місце. Від чемпіона Евана Лайсачека він відстав на 18,80 балу.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Телеканал вибачився за жарти про стать американського фігуриста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути