пʼятниця, 19 лютого 2010 13:11

Я не побачив людей, які можуть обіграти мене - Плющенко

Я не побачив людей, які можуть обіграти мене - Плющенко

Російський фігурист Євген Плющенко не розуміє, як судді його поставили лише на друге місце на Олімпійських іграх у Ванкувері.

"Мені зараз важко. Фігурне катання не йде вперед. Воно не тільки зупинилося - воно котиться назад. Якщо ми не стрибатимемо четверні - вид спорту "фігурне катання", дисципліна "чоловіче одиночне катання" просто помре. Взагалі", - заявив Плющенко.

"Я, звичайно, розумію, чому все було зроблено так. Тому що багато американських, канадських, можливо, якісь інших спортсменів не вміють стрибати четверний. Вони, можливо, десь швидше, десь чистіше катаються. Але коли ти стрибаєш четверний - ти витрачаєш набагато більше енергії, ти витрачаєш набагато більше сил. Після такого свого сьогоднішнього прокату я був упевнений, що виграю".

"Якщо ми візьмемо стару систему - 6,0 - там все було зрозуміло: хто стрибає четверний - той виграє. А зараз чоловіче катання прирівняли до танців на льоду. Ну, давайте, просто виключимо четверні. Їх уже виключають... Можна акселі не стрибати... Це ж складні стрибки... Людина на Олімпіаді недокручує акселі - і отримує нормальні оцінки".

"Якщо це політика фігурного катання на цьому, північноамериканському континенті, я хочу дізнатися: а де наші люди, які повинні відстоювати інтереси наших спортсменів. З іншого боку, можна сказати: вау, чудово, людина три з половиною роки не каталася, повернулася - і виграла на Олімпійських іграх срібну медаль. Так, це чудово", - сказав фігурист".

"Але коли ти катаєшся гідно... А сьогодні я начебто катався гідно... І кураж був... І правильні рухи... Можливо - так, якісь стрибки були з виривом... Але це Олімпіада! Після короткої програми мені сказали: ти катався першим, тому тебе трошки засудили, не дали оціночку правильну. Але зараз-то я катався останнім! І відкатав чисто! Це ж теж має якось враховуватися".

"Напевно, їм не потрібен ще Плющенко, знову Плющенко... Але я хочу запитати: а де люди, які стоять за моєю спиною, які повинні боротися, обігравати мене? Я їх не побачив. Тому мені прикро. Я не готовий добре кататися - і програвати", - цитує Плющенка агентство "Весь спорт".

LiveSport.ru

Зараз ви читаєте новину «Я не побачив людей, які можуть обіграти мене - Плющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути