середа, 17 листопада 2010 16:54

Тайванську теквондістку дискваліфікували за датчики в шкарпетках

Тайванську теквондістку дискваліфікували за датчики в шкарпетках

Тайванська теквондістка Ян Шучунь дискваліфікована за використання заборонених сенсорних датчиків під час поєдинку на Азіатських іграх в китайському Гуаньчжоу.

Спортсменка засунула в шкарпетки додаткові датчики, і організатори прийшли до висновку, що це могло допомогти їй набирати очки.

Форма теквондістов була забезпечена спеціальними датчиками після Олімпіади 2008 року в Пекіні, щоб уникнути спірних суддівських рішень. Спортсменам видають спеціальні шкарпетки з вбудованими датчиками. При контакті з захистом (також забезпеченим датчиками) електроніка фіксує удар і теквондіст отримує очко.

Інцидент за участю Ян Шучунь, яка виступає в категорії до 49 кілограмів, стався в бою 1/4 фіналу Азіатських ігор - 2010. Суперницею тайванської теквондіскі була Ву Тхі Хо з В'єтнаму. Як відзначає Associated Press, поєдинок зупинили за 12 секунд до кінця першого раунду, коли в шкарпетках Ян Шучунь були виявлені зайві датчики. При цьому спортсменку просили прибрати їх ще до початку бою.

Президент Всесвітньої федерації теквондо (WTF) Ян Джин Сук заявив, що правила забороняють спортсменам використовувати додаткове електронне устаткування. У результаті дискваліфікації Ян Шучунь в півфінал Азіатських ігор вийшла Ву Тхі Хо.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Тайванську теквондістку дискваліфікували за датчики в шкарпетках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути