Ексклюзиви
середа, 03 листопада 2010 17:45

13-річного гонщика дискваліфікували за допінг

13-річного гонщика дискваліфікували за допінг
Міжнародна автомобільна федерація (FIA) прийняла рішення дискваліфікувати польського картингіста Ігоря Валілко. Як повідомляє прес-реліз організації, антидопінговий комітет федерації (ACMC) виявив в аналізах 13-річного спортсмена нікетамід, який включено до групи S6b (стимулятори) списку заборонених препаратів Всесвітнього андідопінгового агентства.

Проба на допінг була взята у Валілко 18 липня, під час четвертого етапу німецького чемпіонату з картингу ADAC Kartenrennen Ampfing. Валілко виступав в заліку KF3, і зайняв на змаганнях друге місце, що дозволило йому піднятися на четверту позицію в загальному заліку. Як стверджує офіційний сайт гонщика, допінг-тест за ініціативою німецької картингової федерації DMSB здавали тільки іноземні картингісти, здатні претендувати на місце в першій п'ятірці за підсумками чемпіонату.

Як повідомляє прес-реліз FIA, у зв'язку з порушенням Валілко антидопінгового законодавства, гонщик був дискваліфікований на два роки, починаючи з 18 липня. Всі його результати в гонці ADAC Kartenrennen Ampfing були анульовані, "включаючи конфіскацію всіх трофеїв, очок та призів". У 2010 році Валілко також став переможцем національного чемпіонату Польщі з картингу в категорії KF3.

Ігор Валілко має право оскаржити рішення комітету протягом 21 дня в Арбітражному спортивному суді FIA.
Зараз ви читаєте новину «13-річного гонщика дискваліфікували за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути