Ексклюзиви
неділя, 01 серпня 2021 21:00

Світоліна виграла першу українську медаль в тенісі

Світоліна виграла першу українську медаль в тенісі
Еліна була в кроці від поразки. Фото: Reuters

Вчора українка Еліна Світоліна виборола бронзову медаль Олімпіади, перегравши у втішному фіналі Олену Рибакіну з Казахстану – 1:6, 7:6 і 6:4

Еліна Світоліна заявила про себе на весь світ ще у юному віці. У 2010 році вона у 15 перемогла на юніорському турнірі найпрестижнішої серії "Великого шолому" – Відкритому чемпіонаті Франції.

Дівчина почала грати у теніс у Одесі у 5 років. Вона дивилася на брата-тенісиста й вирішила спробувати себе в цій грі. Але її становлення відбулося у Харкові, куди вона переїхала займатися до відомого тренера Андрія Луценка. А шліфували талант українки найкращі фахівці світу. Вона займалася у академії екс-першої ракетки планети бельгійки Жюстін Енен, тренувалася у француза Себастьєна Матьє та британця Ієна Х'юза.

"Олімпіада для мене - це найважливіші змагання, навіть важливіші турнірів" Великого шолому"

Окремим пунктом для Еліни Світоліної виявилася минула Олімпіада. "Олімпіада для мене - це найважливіші змагання, навіть важливіші турнірів" Великого шолому". В Україні саме Олімпійські ігри популярні, тому я дуже хотіла б принести для моєї країни першу олімпійську медаль в тенісі", - розповідала Світоліна.

Виступ українки у Ріо-де-Жанейро, дійсно, запам'ятається надовго. У 1/8 фіналу Світоліна створила головну сенсацію олімпійського тенісного турніру, впевнено перемігши у двох партіях першу ракету світу та беззаперечного лідера жіночого тенісу останнього десятиліття – американку Серену Вільямс. Проте, цей успіх забрав у нашої тенісистки так багато моральних та фізичних сил, що вона у підсумку не отримала жаданої медалі, зупинившись у чвертьфіналі.

У 2018 році Еліна виграла підсумковий чемпіонат WTA. Тоді ж вона закінчила сезон четвертою ракеткою світу. В 2019 році Еліна двічі грала в півфіналах турнірів Великого Шолому – відкритих чемпіонатах Великої Британії і США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романчук пообіцяв Україні золото Олімпіади

У липні цього року Еліна Світоліна вийшла заміж за французького тенісиста Гаеля Монфіса. А вже за кілька тижнів виграла для України першу історичну медаль в олімпійському тенісі.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна виграла першу українську медаль в тенісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути