Ексклюзиви
неділя, 08 червня 2008 11:46

Швейцарія програла і втратила Фрайя (ФОТО)
5

Матч між збірними Швейцарії та Чехії, який проходив у Базелі, відкрив чемпіонат Європи 2008 року. Долю зустрічі вирішив один єдиний гол, забитий на 71-й хвилині Вацлавом Сверкошем, який вийшов на заміну.

Поєдинок став повним розчаруванням для швейцарців. Крім поразки, вони втратили свого капітана та лідера Александра Фрайя. Він травмував коліно і був змушений ще у першому таймі залишити поле.

Увесь матч точилася серйозна боротьба. Господарі поля з перших хвилин пішли в атаку, кілька небезпечних ударів завдавав якраз Фрай. Небезпечний простріл робив Барнетта.

Чехи також не відсиджувалися в обороні. На підступний удар Яроліма зреагував Діего Бенальо. Майже відразу той же Яролім програв єдиноборство Бехрамі, але на його удар парирував Петр Чех. На добиванні швидшим був Інлер, але знову блискуче зіграв воротар чехів. Парирував він і кілька небезпечних ударів у виконанні Фрайя.

Незадовго до перерви капітан швейцарців пошкодив ліве коліно у зіткненні зі Зденеком Григерою. Медики намагалися надати йому допомогу, але безрезультатно. Фрай зі сльозами на очах залишив поле. Замість нього на заміну вийшов Хакан Якін і вже на початку другого тайму заробив небезпечний штрафний, але Барнетта пробив трохи вище воріт. Потім уже сам Якін пробивав головою, але рахунок не змінився.

Чехи мали забивати після штрафного удару у виконанні Марека Янкуловські, але відтягнули цей момент до 71-ї хвилини. Сверкош після скидки Галасека засмутив швейцарців і приніс перемогу свої збірній.

Швейцарія - Чехія - 0:1 (0:0)

Суддя : Роберто Розетті

Швейцарія : Бенальо, Ліхтштайнер (Фонлантен, 75), Сендерос, Мюллер, Маньін, Берамі (Дердійок, 84), Інлер, Желсон, Барнетта, Фрай (Якін, 46), Штреллер

Тренер : Якоб Кун

Чехія : Чех, Янкуловські, Розегнал, Уйфалуши, Григера, Галасек, Полак, Яролім (Радослав Ковач, 87), Плашил, Сьонко (Влчек, 83), Коллер (Сверкош, 56)

Тренер: Карел Брюкнер

Гол: Сверкош (71)

Попередження : Маньін (59), Фонлантен (76), Барнетта (90 4)

Фото: uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія програла і втратила Фрайя (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути