понеділок, 25 травня 2009 13:50

Швейцарець Бузакка судитиме фінал Ліги чемпіонів

Швейцарець Бузакка судитиме фінал Ліги чемпіонів
Фінал Ліги чемпіонів між англійським "Манчестер Юнайтед" та іспанською "Барселоною", який відбудеться в середу на римському стадіоні "Олімпіко", судитиме швейцарець Массімо Бузакка.

40-річний швейцарець проживає в Монте-Карассо - південному регіоні Швейцарії, де говорять на італійській мові. Допомагати Бузакке будуть лінійні арбітри-співвітчизники Маттіас Арне та Франческо Бураджина. Резервним суддею призначений ще один швейцарець - Клаудіо Чиркетта.

Міжнародна кар"єра Бузаккі почалася в 1999 році, і з тих пір він відсудив 77 матчів у турнірах під егідою УЄФА.

Швейцарець обслужив 32 матча Ліги чемпіонів, включаючи шість у нинішньому сезоні. Він працював на матчі-відповіді чвертьфіналу між "Порту" та МЮ, а також судив першу зустріч 1/8 фіналу за участю "Панатінаїкоса" та "Вільяреала" в Афінах. У послужному списку Бузаккі є і фінал Кубка УЄФА-2006/07 у Глазго між "Севільєю" та "Еспаньолом".

Бузакка працює директором великої компанії, а у вільний час любить кататися на гірських лижах. Він судив безліч матчів за участю національних команд, включаючи півфінал чемпіонату Європи-2008 між збірними Німеччини та Туреччини. На чемпіонаті світу-2006 Бузакка обслуговував матч 1/8 фіналу за участю аргентинців і мексиканців.

uefa.com, livesport.ru

Зараз ви читаєте новину «Швейцарець Бузакка судитиме фінал Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути