середа, 23 березня 2011 09:34

Шведський футболіст відкрито зізнався у гомосексуальності

Шведський футболіст відкрито зізнався у гомосексуальності

20-річний півзахисник гетеборзького "Утсіктенс" (четвертий шведський дивізіон) Антон Хюсен, син колишнього захисника "Ліверпуля" Гленна Хюсена, днями шокував світову футбольну спільноту тим, що відкрито зізнався в своїй гомосексуальності. В гостях у сміливця побував кореспондент The Daily Mail Алекс Кей.

"Антон сподівається, що й інші гей-футболісти, в тому числі гравців англійської прем'єр-ліги, послідують його прикладу і, незважаючи на трагічну історію Джастіна Фашану, перестануть приховувати свою орієнтацію.

21 рік тому Фашану став першим відкритим геєм в професійному футболі, але, так і не отримавши підтримки з боку своєї сім'ї, включаючи брата - нападаючого збірної Англії Джона Фашану, в 1998 році покінчив із собою".

Сам Гленн Хюсен, який є почесним головою офіційного шведського фан-клубу "Червоних", в розмові зі SportingIntelligence прокоментував одкровення свого сина.

"Я дуже пишаюся Антоном, і він давно знав, що в такій ситуації я завжди надам йому підтримку. Ніяких проблем, - говорить колишній футболіст. - Якби Антон був актором, то ніхто б уваги не звернув на його заяву. Але в футболі це справжня подія. Я сподіваюся, що крок мого сина допоможе тим гравцям, які не знаходять у собі сил відкрито заявити про власну гомосексуальність і страждають від цього, вчинити так само. Думаю, це піде тільки на користь грі".

"Нерозумно було очікувати, що прямо завтра 10-15 гравців англійської Прем'єр-ліги заявлять, що вони гомосексуалісти. Але нічого поганого не було б, якщо б хоч один зізнався. Я особисто не знаю жодного гомосексуаліста в англійському футболі, але я впевнений, що такі є".

"Я дуже сподіваюся, що це не вплине на майбутню кар'єру Антона. Йому пощастило, що він грає у відмінному колективі. Хлопці його, звичайно, дражнять, але роблять це без будь-якої злоби".

"Йому, звичайно, доведеться важче, коли в Швеції почнеться сезон, і він зустрінеться віч-на-віч з уболівальниками. Але, гадаю, після пари матчів всі пристрасті вляжуться. У будь-якому випадку, Антон впорається. Світ спорту не для слабаків, потрібно мати характер, щоб у ньому вижити. А в нього це є".

Зараз ви читаєте новину «Шведський футболіст відкрито зізнався у гомосексуальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути