Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2013 19:41

"Швецов трактував помилки однобоко" - Шебек

"Швецов трактував помилки однобоко" - Шебек
Сергій Шебек завершив кар'єру арбітра 2008-го року ФОТО: ffu.org.ua

Колишній арбітр ФІФА Сергій Шебек вважає, що помилки головного судді матчу "Шахтар" — "Динамо" Віктора Швецова не вплинули на результат гри, але відзначає, що одесит був лояльним до "гірників". Про це Сергій Олександрович розповів після прес-клубу за участю куратора системи арбітражу українського футболу П'єрлуїджі Колліни.

Додамо, що Шебек став першим професійним арбітром, який відвідав зустріч преси з італійцем. Киянин часто критикує Колліну та його методи роботи у пресі. Зараз Сергій Олександрович працює експертом на одному з українських спортивних сайтів.

"Мені довелося відійти від своєї основної роботи. Думаю, на деякий час. Я був інспектором і делегатом вищої ліги. Так склалися обставини, що мені довелося піти. Або "мене пішли". Можна і так сказати. Щоб залишатися у футболі я вирішив спробувати себе у журналістиці. Це новий і цікавий етап у моєму житті. Тим більше, я перетинаюсь із суддівством. Так що далеко від футболу я не пішов.

Перший крок я зробив. Можливо, з мене візьмуть приклад інші арбітри, які завершать кар'єру і вирішать стати журналістами. Це цікава робота".

Ви задали Колліні кілька питань. Задоволені його поясненнями?

"Формат зустрічі вірний. Такі заходи потрібні, щоб розповісти і пояснити журналістам суперечливі моменти. Але у мене залишились половинчасті враження від прес-клубу. На своє питання я отримав відповідь і "так", і "ні". Можливо з деякими речами, як колишній арбітр, я не згоден. Це стосується не тільки мого питання. Думаю, решта присутніх також не повністю отримали відповіді на свої питання".

Чи плануєте і надалі відвідувати прес-клуби за участю Колліни?

"Так. Буду їх постійним учасником. Мені дуже приємно, що пан Колліна читає наш сайт (UA-Футбол). Думаю, ми показуємо комітету арбітрів хороший навчальний матеріал. Моя робота полягає у тому, щоб показати все, нічого не приховуючи. Хай читачі дивляться та аналізують."

Ви переглядаєте всі матчі туру прем'єр-ліги?

"Так. Це моя робота. На вихідних я дивлюся всі матчі і роблю нарізки. До речі, аналогічні обов'язки я виконував у комітеті арбітрів. Я переглядав матчі, робив нарізки і потім ми показували цей матеріал арбітрам на зборах. Там були позитивні і негативні приклади. Можна сказати, що я продовжую свою роботу."

Тільки тепер у вас більша аудиторія...

"Це точно. Мені запам'ятався Стороженко (перший віце-президент ФФУ), який зробив мені хорошу рекламу. У присутності журналістів він сказав: "Не читайте інтерв'ю Шебека". Дякую йому за це."

Як оціните роботу Швецова у матчі "Шахтар" — "Динамо"?

"Я б не сказав, що його помилки вплинули на результат матчу, але суттєві ляпи у нього були. На сайті UA-Футбол у рубриці "Свисток по-українськи" ми все це покажемо. Швецов трактував помилки однобоко. Киянам роздавав попередження не задумуючись. Чого не скажеш про заслужені карточки для "гірників". Він забував їх показувати. Наприклад, Швецов не попередив Косту, коли той грубо збив правого захисника "Динамо" у першому таймі, Срну, коли той умисно вдарив суперника на 64-й хвилині. Червону, чи хоча б жовту, мав отримати Тайсон. А киянам показував карточки дуже швидко і чітко."

Хто зараз кращий арбітр України? Чи доцільно було призначати на такий матч саме Швецова?

"Я не очікував такого призначення. Думав, гру довірять Можаровському чи Абдулі, які зараз є одними з кращих в Україні. Тільки ті хто його назначили, знають чому вони так вчинили".

Нагадаємо, матч "Шахтар" — "Динамо" завершився перемогою "гірників" з рахунком 3:1.

Зараз ви читаєте новину «"Швецов трактував помилки однобоко" - Шебек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути