Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2013 19:30

"Сказав Швецову, що дав би жовту картку Едуардо" - Колліна про матч "Шахтар" - "Динамо"
18

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

П'єрлуїджі Колліна, куратор системи арбітражу українського футбол, вперше у новому сезоні зустрівся з журналістами. На традиційний прес-клуб у Будинку футболу разом з італійцем прийшли асистент Лучано Лучі та голова комітету арбітрів ФФУ Василь Мельничук.

Ця зустріч стала новаторською у кількох моментах. По-перше, раніше Колліна не спілкувався з пресою відразу після таких рейтингових матчів, як "Шахтар" — "Динамо". Куратор чекав поки вляжуться емоції.

"Чому ми зустрілися саме сьогодні? Так я засвідчую свою повагу до журналістів. Мені дуже хотілося зустрітися з вами ще до початку чемпіонату. Десь 8-9 липня. Але у мене дочка народжувала, тому мені було потрібно залишити Україну раніше. А сьогодні була перша зручна дата. Не бачу нічого дивного в тому, що такі зустрічі проходять після важливих матчів. Я ніколи не ховався", - зазначив П'єрлуїджі.

По-друге, вперше прес-клуб відвідав арбітр. Колишній суддя ФІФА Сергій Шебек, який зараз працює експертом на спортивному сайті, часто критикує Колліну у пресі. Сергій Олександрович адресував італійцеві кілька питань стосовно спірних епізодів матчу 4-го туру "Говерла" — "Металург" Запоріжжя.

Левову частку зустрічі, яка тривала трохи менше двох годин, присвятили матчу "Шахтар" — "Динамо". Гру обслуговував Віктор Швецов.

"Так, Віктор грубо помилився у матчі "Севастополь" — "Металург" (Запоріжжя) (не помітив гол рукою Кузнєцова), але він заплатив за це, - коментує Колліна. - Ми були впевнені, що для роботи на такому матчі у Швецова достатньо досвіду.

Що стосується епізоду за участю Едуардо та Коваля, то я сказав Швецову, що дав би жовту картку Едуардо. Футболіст першим спровокував ситуацію.

Щодо інциденту Тайсон — Ярмоленко, то глядачі на трибуні, самі футболісти і навіть коментатори - ніхто з нас не відразу розібрався у ситуації. Більшість подумали, що м'яч потрапив у живіт Андрію. Повтори показали, але втім далі я не коментуватиму, адже тут слово за КДК ФФУ.

Штрафний, з якого "Шахтар" відкрив рахунок? Там дійсно було порушення. У захисника руки були навколо шиї гравця "гірників".

Колліна зазначив, що в Україні надто багато говорять про арбітрів. Більше уваги треба приділяти самому футболу. Італієць висловив припущення, що часто судді стають алібі для програвших.

Насамкінець Колліна пообіцяв знову організувати журналістам зустріч з арбітрами. Вона мала пройти у березні, але через важкі погодні умови її відмінили.

"Ви хочете ще один катаклізм? - сміється італієць. - Давайте не будемо випробовувати долю. Завтра ми проведемо зустріч з арбітрами. Цього року ми плануємо збиратися через 3-4 тури чемпіонату і особисто спілкуватися. Наступного разу можемо спробувати організувати те, що не вдалося раніше. Сподіваюся, цього разу сніг не випаде."

Колліна зазначив, що цього сезону працюватиме над підвищенням кваліфікації своїх підопічних. Італієць хоче зрозуміти, чому один суддя приймає правильне рішення, а інший у подібній ситуації помиляється.

Зараз ви читаєте новину «"Сказав Швецову, що дав би жовту картку Едуардо" - Колліна про матч "Шахтар" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути