понеділок, 18 березня 2013 18:16

"Українські арбітри заробляють так само, як рефері Казахстану" — Колліна

"Українські арбітри заробляють так само, як рефері Казахстану" — Колліна
"Головні арбітри звикли судити самі" - Колліна ФОТО: Gazeta.ua

Українські арбітри отримують за свою роботу, так само як їх колеги у Казахстані. Про це сьогодні журналістам повідомив куратор системи арбітражу в Україні П'єрлуїджі Колліна під час засідання чергового футбольного прес-клубу.

"Якщо хочете можу вам розповісти, скільки арбітри отримують в інших країнах. Наприклад, українські судді заробляють половину від того, що мають їх російські колеги і аналогічну суму, яку отримують у Казахстані."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Арбітри каратимуть за жорстку гру і протести" — Колліна

Італієць назвав вартість послуг додаткових асистентів арбітра.

"Деякі видання писали про витрати на додаткових арбітрів. Давайте глянемо. У 240-а матчах чемпіонату на суддів за воротами витрачають 2 496 мільйона гривень. Іншими словами - 156 тисяч гривень на кожен клуб. Для порівняння, скажу, що технологія фіксації взяття воріт обійдеться близько в один мільйон гривень. Таку суму має витрачати кожен клуб щороку, а технологія відповідає лише за один аспект гри — чи перетнув м'яч лінію воріт.

Додаткові арбітри теж за цим слідкують, але це не основна їх ціль. Їхнє завдання — це допомагати головному арбітру у складних ігрових епізодах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клуби УПЛ проголосували за ініціативу Колліни: матчі судитимуть 5 арбітрів

Колліна поки не хоче оцінювати роботу додаткових асистентів арбітрів, так як пройшли тільки три тури.

"Оцінку поки давати рано. Потрібно дати час, щоб система запрацювала добре, а судді набралися необхідного досвіду. Відзначу, що були хороші рішення, траплялися епізоди, в яких можна було розсудити краще і звичайно не обійшлося без помилок.

Одна з проблем — головні арбітри звикли судити самі. Тепер їм потрібно навчитися працювати у команді і дослухатися до помічників. Були випадки, коли додатковий асистент давав вірну підказку, але головний суддя приймав своє рішення."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матчі чемпіонату України будуть обслуговувати п'ять арбітрів

Італієць зазначив, що УЄФА більше не вважає додаткових асистентів за воротами експериментом.

"Для УЄФА — це вже не експеримент, а правило. Деякі країни долучаться до нововведення з наступного сезону. У Росії та Франції помічників за воротами використовують у матчах національного кубка. Польша, Бельгія, Ізраїль, Словаччина залучають додаткових асистентів арбітрів у важливих матчах."

Відзначимо, що наступного понеділка, 25 березня, арбітри зберуться у Будинку футболу. На прохання ЗМІ Колліна дозволить кільком суддям поспілкуватися з журналістами і розповісти про свої враження від роботи за воротами.

Зараз ви читаєте новину «"Українські арбітри заробляють так само, як рефері Казахстану" — Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути