середа, 21 березня 2018 20:12

"Суперництво - те, чого мені зараз не вистачає" - відверте інтерв'ю Тьєррі Анрі

В середині березні Тьєррі Анрі презентував нові бутси Puma Future. Під час презентації легенді лондонського "Арсеналу" задали більше десятка цікавих питань. Анрі розповів багато цікавого. Почалось все з питань про те що він любить. Спочатку розповів про улюблений серіал та фільм.

"Останнє що дивився - "Принц з Беверлі-Хіллз". А мій улюблений серіал - "Різні ходи", це старе американське шоу, яке піднімало багато табуйованих питаннь для свого часу. Це історія про двох чорних хлопчиків, яких усиновила багата сім'я з Манхеттена, якщо в двох словах. Фільм? Їх два, і я люблю їх з різних причин. Перший - "Звичайні підозрювані", це один з моїх улюблених фільмів. Але з точки зору посилу мене по-справжньому зачепив фільм "Квіти лілових полів". ", - розповів Анрі.

Анрі розповів про своїх фаворитів в музиці та улюблену книжку.

"Demain c'est loin, це пісня французької хіп-хоп групи IAM. А взагалі моя улюблена група - Kassav. Вони з Вест-Індії, звідти ж мої батьки. Думаю, ви про цю групу точно нічого не чули, тому що ви занадто молодий. Вони грають в стилі Zouk. "Спадщина". Це книга про новозеландської збірної з регбі, All Blacks, найуспішнішою командою в історії спорту, якщо говорити про відсоток виграних матчів.", - розповів Анрі в інтерв'ю sports.ru.

Потім розмова пішла про сучасний світ. Тьєррі розповів з чого починається його ранок, наскільки він залежить від гаджетів, та як часто переглядає свої голи.

Не лише вболіває, а й сам грає.

What a great weekend in Johannesburg for #NBAAfricaGame thanks @nba

Публикация от @ thierryhenry

"Перший сайт, який я відкриваю вранці це NBA.com. Я вболіваю за "Сперс", так як там грає мій друг Тоні Паркер. В НБА найчастіше грають, коли я сплю. Відповідно, коли я лягаю, я вже знаю всі футбольні результати, і мені не потрібно перевіряти їх вранці. А матчі в НБА якраз тільки закінчуються, так що я відразу йду на офіційний сайт. Як часто переглядаю власні голи на YouTube? Останній раз це було, коли я готувався до програми з Гарі Невілом. Але взагалі я майже ніколи цього не роблю, бо не живу минулим. Якщо ви або хтось інший згадає про якийсь голі і попросить мене що-небудь пояснити - без проблем. Але сам я їх не переглядаю. Селфі? Взагалі я не так часто знімаю щось на телефон ... Не те що ви, молоде покоління! Так що швидше за все це була фотографія моїх дітей", - розповідає екс-канонір.

Легендарний гол в ворта "МЮ".

Ну і звичайно куди ж без футболу. Тьєррі розповів чого йому не вситачає після переходу з футболу на ТВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий футболіст знявся в голлівудському фільмі

"Конкуренція, суперництво - це те чого мені не вистачає після завершення кар'єри. Звичайно, я змирився з цим, але суперництва мені не вистачає найбільше.Телебачення? Сам факт, що ти в прямому ефірі. Само собою, коли я був футболістом, я теж грав в прямому ефірі, але це інше. На поле ти можеш зробити помилку, а потім тут же виправитися і стерти її. На телебаченні все інакше. Якщо ти скажеш що-небудь неправильно або переплутаєш команди, то все, це тут же йде в інтернет. І природно, в сучасному світі все це розлітається за секунду. "Бачив, що він сказонув?". При цьому мені дуже подобається розповідати людям про футбол, чого вони, можливо, не знали. Я вважаю, що наш обов'язок - зробити так, щоб люди краще розуміли футбол", - розповідає 40-річний футболіст.

В гості до Анрі завітали Ібрагімович і Погба

Також легендарний нападник сказав все що думає про сучасний футбол, та пояснив відмінності між тим що було в його часи.

"Зараз всі хочуть, щоб все відбувалося дуже швидко. Ми живемо в світі соціальних мереж. Варто тобі зробити маленьку помилку - і бум, вона тут же буде виставлена ​​напоказ. Коли я ріс, в моєму телевізорі було три канали. Ти жив в своєму міхурі і гадки не мав, що відбувалося за його межами. Тепер все по-іншому.

Молоді гравці набагато раніше стикаються з великими грошима. Звичайно, це складно. Але коли починав я, мені теж було складно. Скажімо, якщо сьогодні у вас виникає проблема - кашляєте або з'явилася родимка на щоці, якої вчора не було - ви йдете в гугл, вбиваєте симптоми і читаєте результати. Коли я починав, і у мене щось боліло, я йшов до лікаря і він говорив мені: "Тьєррі, підстрибни 10 разів, і тобі стане краще". І я робив саме це, тому що у мене не було інших варіантів. Зараз же ви відкриваєте гугл і думаєте, що знаєте більше лікаря. Більше того, коли ви приходите до лікаря, йому доводиться переконувати вас і пояснюватися!

Абсолютно те ж саме відбувається в футболі. Головне завдання будь-якого тренера - зробити своїх гравців краще. Це пріоритет номер один, особливо коли ти працюєш з молодими. Тобі потрібно зробити так, щоб вони повірили в себе, повірили, що здатні на більше. Продати їм свою філософію. І, звичайно ж, тобі потрібно мати підвішений язик. Ти повинен вміти говорити.

Автор: eurosport.ru
  Зараз Анрі асистент головного тренера збірної Бельгії
Зараз Анрі асистент головного тренера збірної Бельгії

Як і в прикладі з лікарями, якщо раніше ти приходив до тренера, і він тобі щось говорив - ти робив рівно так, як він сказав. Тепер же якщо ти хоч у чомусь трохи помилишся, тобі відразу ж скажуть: "Бос, ти брешеш. Ми перевірили, і це не так, як ти сказав". У минулому ти взагалі не міг сказати нічого подібного тренеру, ти не міг з ним сперечатися. Звучав один голос, діяло одне правило. Зараз у гравців набагато більше інформації, ніж було в мій час, і як тренеру, тобі потрібно бути гранично відкритим новому

Через те, що футбол настільки популярний, у всіх є думка про цю гру. Всі думають, що це легко - говорити про футбол, писати про футбол. Але подивіться на це з іншого боку. Скажімо, ринок нерухомості теж виріс. Гарні чи це? Або погано? Те ж саме можна сказати про будь-якому ринку. У світі стало більше грошей. У всьому. Більше грошей у футболі, більше грошей в телебаченні. Якщо в XIX столітті ви хотіли купити будинок, ви могли зробити за один фунт. Зараз за один фунт ви навіть хліб не зможете купити. Те ж саме в футболі. Якщо раніше ви купували гравця за 20 мільйонів, все говорили: "Вау!" А зараз 20 мільйонів - це дешево. Тому мені здається, людям не варто порівнювати минуле з сьогоденням", - відверто розповідає Тьєррі Анрі.

І на останок, гравець розповів як відрагував на відкриття пам'ятника в його честь.

Автор: footclub.com.ua
  Тьєррі Анрі  - справжній та бронзовий.
Тьєррі Анрі - справжній та бронзовий.

"Я сказав "Що??? Як???". І точно так само думаю і зараз. Не зрозумійте мене неправильно - звичайно, я дуже щасливий, дуже вдячний. Але я все ще в шоці. Я серйозно не знав, як мені реагувати. Сказати спасибі"? Або що? Це просто неймовірно. Дивно, сюрреалістично. Ти ж ніколи в житті навіть не замислюєшся про такі речі. "Що ??? Як ??? ". Мені здається, я буду реагувати так кожен раз, коли хтось заводить розмову про статую. Мені завжди є що сказати, розумієте? Але ось в той раз ... я дійсно не міг знайти потрібних слів", - підсумовує француз.

Тьєррі Анрі грав за "Монако", "Ювентус", "Барселону", "Арсенал". Чемпіон світу-1998 та Європи-2000, переможець Ліги чемпіонів-2009.

Зараз ви читаєте новину «"Суперництво - те, чого мені зараз не вистачає" - відверте інтерв'ю Тьєррі Анрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути