понеділок, 17 травня 2010 09:24

Шумахера "нагородили" двадцятисекундним штрафом на Гран-прі Монако

Шумахера "нагородили" двадцятисекундним штрафом на Гран-прі Монако

Міхаель Шумахер отримав двадцятисекундний штраф за обгін Фернандо Алонсо в останньому повороті ГП Монако. Незважаючи на те, що сейфеті-кар до того моменту вже завернув у бокси, а над трасою з'явилися зелені прапори, стюарди гонки, як і передбачалося, вказали на те, що гонка все одно вважалася завершеною в режимі сейфеті-кара.

Таким чином, Шумахер порушив ст 40.13 Спортивного Регламенту, яка говорить, що "якщо гонка закінчується в режимі сейфеті-кара, сейфеті-кар заїжджає в бокси на останньому колі перегонів, а пілоти фінішують без обгонів".

У результаті Шумахер з урахуванням штрафу опинився на 12 місці, Алонсо зберіг свою шосту позицію, а в очкову зону піднявся Себастьян Буемі.

Нагадаємо, що перемогу в Гран-прі здобув пілот команди Red Bull Марк Уеббер. Австралієць лідирував з самого старту перегонів, а на фініші випередив свого напарника, Себастьяна Феттеля.

За матеріалами proformula.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шумахера "нагородили" двадцятисекундним штрафом на Гран-прі Монако». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути