неділя, 16 травня 2010 19:23

Формула-1. Уеббер виграв Гран-прі Монако

Формула-1. Уеббер виграв Гран-прі Монако

Гонка Формули-1 на знаменитій трасі в Монако чотири рази переривалася виїздом автомобіля безпеки, з-за серйозних аварій. Перемогу в Гран-прі здобув пілот команди Red Bull Марк Уеббер. Австралієць лідирував з самого старту перегонів, а на фініші випередив свого напарника, Себастьяна Феттеля.

По ходу дистанції австралієць був помітно швидше Феттеля, однак з-за машини безпеки, що з'являлася на трасі чотири рази, на фініші виграв у нього лише 0,4 секунди. Третім фінішував Роберт Кубіца з Renault.

Гонщик Ferrari Феліпе Масса зміг завершити гонку на четвертому місці, випередивши Льюїса Хемільтона з McLaren. Напарник Масси, Фернандо Алонсо, змушений був стартувати з боксів, так як пропустив кваліфікацію, але завдяки вдалій стратегії зумів пробитися на шосте місце. Однак в останньому повороті гонки його зумів випередити Міхаель Шумахер з команди Mercedes.

За сучасними правилами Формули-1, навіть на останньому колі пілоти мають право атакувати суперників відразу після того, як машина безпеки залишає трасу - від лінії заїзду на піт-лейн до фінішної межі. Тим не менше, маневр Шумахера буде розглянуто суддями після гонки. Одним із суддів при цьому стане колишній суперник Шумахера, Деймон Хілл.

Восьмим гонку закінчив напарник Шумахера, Ніко Росберг. Дев'яте і десяте місця зайняли гонщики Force India, Адріан Сутіл і Вітантоніо Вітантоніо. Віталій Петров не доїхав до фінішу три кола, і змушений був зійти з-за технічних несправностей. На момент сходу Віталій йшов 13-м, поступаючись лідерам коло.

Лідирував в чемпіонаті перед цією гонкою Дженсон Баттон з McLaren, але зійшов з траси вже на перших колах дистанції через відмову двигуна. Не змогли закінчити дистанцію і всі команди-дебютанти чемпіонату, а також пілоти Williams і Sauber. Всього до фінішу дісталися 12 машин з 24-х, що стартували.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Формула-1. Уеббер виграв Гран-прі Монако». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути