Ексклюзиви
четвер, 18 серпня 2011 13:22

Страйк футболістів зірвав старт чемпіонату Іспанії

Страйк футболістів зірвав старт чемпіонату Іспанії

Матчі першого туру чемпіонату Іспанії з футболу сезону-2011/12 перенесені з 20 і 21 серпня на 27 і 28 грудня. Про це пише іспанське видання AS. Причиною перенесення туру став страйк гравців, викликаний великими боргами по зарплаті. Проведення другого туру, матчі якого заплановано на 27 і 28 серпня, знаходиться під питанням.

За регламентом іспанської першості, всі матчі першого кола мають завершитися до початку другого кола. Тому, якщо проведення другого туру у встановлені терміни зірветься, його доведеться перенести на 20 і 21 грудня. Ці дні зарезервовано для матчів Кубка Іспанії. У разі перенесення другого туру чемпіонату країни, ігри Кубка Іспанії доведеться провести в інші дати.

Страйк в іспанському футболі почався через важке фінансове становище низки клубів, які не можуть виплатити зарплату гравцям. Профспілка гравців (AFE) стверджує, що заборгованість по зарплаті за останній рік зросла з 12 до 50 мільйонів євро, причому гроші не отримали 200 футболістів (роком раніше зарплату виплатили не повністю тільки сотні гравцям), повідомляє інтернет-видання Sportbusiness.com.

AFE вимагає від Професійної футбольної ліги Іспанії (LFP) створити гарантійний фонд зарплат. Проте досягти домовленості сторонам поки не вдається. Варто зазначити, що шість команд іспанського вищого дивізіону знаходяться під зовнішнім управлінням і фактично є банкрутами. Це "Расинг", "Мальорка", "Сарагоса", "Бетіс", "Гранада" і "Райо Вальєкано".

Зараз ви читаєте новину «Страйк футболістів зірвав старт чемпіонату Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути