понеділок, 04 листопада 2013 10:59

Стороженко особисто просив ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів" - ЗМІ

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко звертався з листом до ФІФА, в якому власноруч запропонував дискваліфікувати "Арену Львів", повідомляє football24.ua.

Це випливає з документу, копія якого є в розпорядженні видання. Під час процедури дисциплінарного провадження з приводу інцидентів на матчі між збірними України та Сан-Марино, який відбувся 6 вересня на "Арені Львів", Стороженко звернувся до дисциплінарного комітету ФІФА. Він попросив покарати "Арену Львів". В листі від 17 вересня 2013 року в пункті 4 мова йде про наступне:

"З урахуванням можливості запобігання будь-яким проявам дискримінації, що можуть завдати шкоди розвитку всього українського футболу у дусі дотримання принципів взаємоповаги та fair-play, ФФУ також розглядає можливість виключення стадіону у Львові з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів. ФФУ також з розумінням поставиться до того, що Дисциплінарний комітет ФІФА підтримає рішення ФФУ про дискваліфікацію стадіону "Арена Львів" на визначений строк, зокрема, з міркувань безпеки, як це передбачено ч.3 ст. 66 Дисциплінарного кодексу ФІФА".

Нагадаємо, що рішення ФІФА про дискваліфікацію "Арени Львів" до 2018 року з'явилось 27 вересня цього року. Натомість 18 вересня, тобто наступного дня після написання скандального листа, Сергій Стороженко в коментарях для преси повідомляв, що знає про сам факт початку дисциплінарного провадження. Втім, деталі називати відмовлявся. "Вердикт ФІФА буде озвучений пізніше, але коли саме і яким він може бути, говорити передчасно", - сказав він.

Зазначимо, що в коментарі порталу football24.ua Сергій Стороженко сказав, що не писав у ФІФА ніяких листів.

Зараз ви читаєте новину «Стороженко особисто просив ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути