Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2021 14:13

Стає гаряче: Малиновський звинуватив головного тренера збірної у брехні

Стає гаряче: Малиновський звинуватив головного тренера збірної у брехні
Руслан Малиновський гідно відповів Петракову. Фото: Footboom.com

Півзахисник збірної України Руслан Малиновський висловився про слова тренера Олександра Петракова про те, що він не хотів залишатися в розташуванні збірної на матч з Чехією.

"Останнім часом з'явилося багато коментарів з приводу мого ставлення до збірної команди України, і я змушений відреагувати.

Для мене велика честь бути частиною команди моєї країни, і я завжди з великим бажанням приїжджаю в збірну.

Кількість хвилин і мою позицію на полі визначає тренерський штаб, і я, як професіонал, це поважаю і завжди приймаю.

З поваги до уболівальників і партнерів по команді я не давав коментарі після останнього відбіркового збору. Щоби не нашкодити атмосфері й не заважати новому тренеру в побудові команди. Тим більше для мене було дивно, що на загальне обговорення були винесені питання, які, на мій погляд, вирішуються всередині команди.

Головний тренер в індивідуальних бесідах з гравцями розповів половині команди, що Малиновський не підходить в його схему

У мене не може бути яких-небудь образ на тренера щодо його вибору складу або тактики. Під час останніх зборів головний тренер в індивідуальних бесідах з гравцями розповів половині команди, що Малиновський не підходить в його схему гри. Природно, ця інформація дійшла і до мене. Я можу зрозуміти його позицію, але не розумію, чому це потрібно обговорювати з гравцями, але не зі мною.

Як будь-який амбітний гравець, я хочу грати якомога більше і, звичайно, засмучуюсь, якщо цього не відбувається. Але ображатися на тренера, який відповідає за результат, було б непрофесійно з мого боку.

Тому на питання, чи ображений я, відповів: "Ні, ви головний, ви вирішуєте".

Я досить досвідчений гравець і вмію конкурувати за своє місце. Жодних вибачень я не просив. Мені це було не потрібно. Щобільше, це поставило мене в незручну ситуацію. Я тільки частина команди й ніколи не ставив свої інтереси вище командних.

З приводу мого від'їзду. Після інформації, що велика група гравців повертається до своїх клубів, я запитав - чи можу я виїхати. На що отримав відповідь: "Хочеш - їдь". Це не було демаршем, я запитав дозволу і подякував тренеру, що він мені дозволив.

Маю велику надію, що обговорення цієї теми скоро закінчитися, а всі футбольні питання будуть вирішуватися лише всередині команди", - написав Малиновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петраков спровокував конфлікт з лідерами збірної: чому Україна ризикує не поїхати на Кубок світу

Збірна України зіграла внічию три останні матчі. В офіційних ми розійшлися миром з Казахстаном (2:2) і Францією (1:1), а в товариській грі не втримали перемогу з Чехією - 1:1.

Зараз ви читаєте новину «Стає гаряче: Малиновський звинуватив головного тренера збірної у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути